Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar Harley Oljekylare

Oljekylare är en praktisk tillägg för cyklister som kör långa sträckor, som rider i öknen sydväst på sommaren eller som har ändrat sina motorer för att producera 130 procent eller mer effekt än en stock motorn. För ryttare som ofta gör korta pendlar på vintern i kallt klimat, kan oljekylare göra mer skada än nytta. Flera eftermarknaden tillverkare, inklusive Lockhart, SPRITFEST och ultracool, pionjärer dessa tillbehör. Harley-Davidson marknadsför sin egen linje av oljekylare och detta är hur motorn Företaget rekommenderar att du installerar en av deras. Saker du behöver
dräneringskärlet
hylsnycklar
Oljefilternyckel
Rags
momentnyckel
Allen skiftnycklar (för vissa modeller) katalog Flathead skruvmejslar
packning och gängtätning
Oljefilter
motorcykel motorolja
Visa fler instruktioner
1

tömma din motor olja i en kastrull med ett korrekt förfarande för din Harley. De flesta Harleys använder en avtappningsplugg. Softails avloppet genom en slang.
2

Ta bort oljefiltret med en oljefilternyckel och töm resterande olja i pannan. Rengör all spilld olja utanför framför motorcykeln med trasor. Lagligt avyttra allt avfall.
3

Avlägsna slangen oljetillförseln från oljepumpen. Ta bort kopplingen matarslangen från vevhuset och kassera slangen oljetillförseln.
4

Applicera packningen och gängtätning till två beslag oljeledningen medföljer Harley oljekylare kit. Fäst en passande till oljepumpen och den andra till vevhuset. Vridmoment till mellan 55 och 65 tum-pounds.
5

installera löst oljekylaren montering returslang medföljer satsen till vevhuset montering. Löst installera oljekylaren montering tilloppsslang i ditt kit till oljepumpen montering.
6

Ta bort de två clipsen som håller din koppling kabel och kablage till den vänstra ramen ner röret för din motorcykel. Ersätt dem med klämmorna oljekylare som ingår i ditt kit.
7

fästa löst oljekylaren till klämmorna med insexskruvarna och sexkantsmuttrar i ditt kit. Använd en skruvmejsel för att fästa slangen Returfiltret i inombords anslutningen på oljekylaren med en slangklämma.
8

Fäst slangen oljetillförseln till den yttre anslutningen av oljan med hjälp av en slangklämma och skruvmejsel. Dra åt slangklämmorna.
9

Ställ oljekylaren så den är vänd framåt och det finns ingen spänning på slangarna. Dra oljekylaren klämskruvarna till 30 tum-pounds av vridmoment.
10

Sätt kopplingen kabeln och ledningsnätet i clipsen på klämmorna oljekylare.
11

Koppla bort oljekylaren montering vattenslangen från oljepumpen montering. Fäst oljekylaren montering returslang till vevhuset och dra åt till 18 till 20 foot-pounds av vridmoment.
12

Sätt tillbaka oljekylaren utbudet slangpaket till oljepumpen montering och dra åt muttern till 18 till 20 foot-pounds av vridmoment.
13

Montera clips oljeledning till metallrör på oljekylaren foder och matarledningar.
14

Skruva på en nya oljefiltret. Tillsätt olja till oljetanken tills mätstickan visar att tanken är full.
15

Sätt motorcykeln i neutralläge. Starta motorcykeln och låt den gå tills motorn blir varm. Kontrollera alla kopplingar för läckor. Se till att oljekylaren blir varm.
16

Dra åt alla fästen till vridmoment när motorn har svalnat. Ta och läs mätstickan oljetanken. Fyll på olja vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74857.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.