Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Till Flytta ett 4Runner Rotor

Ta bort frambromsen rotorn från din Toyota 4Runner innebär avlägsnande av bromsoket och några tillhörande delar. Jobbet kan kompletteras med grundläggande handverktyg och en ny rotor kan köpas från Toyota återförsäljare eller från de flesta bildelar butiker. Rotorerna bör bytas parvis för bästa prestanda, men man kan installeras vid behov. Rotorer kan skadas av alltför slitna bromsbelägg så se till att ändra kuddar innan de börjar visa nitar genom broms materialet. Saker du behöver
rörtång
Jack
Jack står
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Flat skruvmejsel
Spindelmutter socket
Breaker bar

Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på framdäcken, men ta inte bort dem ännu. Placera en domkraft under lastbilen och höja den främre änden från marken. Stöd fordonet genom att sätta pallbockar under ramen och sedan sätta trucken på dem. Ta bort däcken från trucken och ställ dem ur vägen.
2

Ta bort fästbultarna från baksidan av bromsoket. Det finns två bultar, och de kan tas bort med en hylsa och spärrnyckel eller en skiftnyckel. Ta bort bromsok från fästet och stödja bromsok med en bit ståltråd eller snöre så att den hänger ur vägen.
3

Ta bort de sex skruvarna på fettet locket på mitten av det främre navet med en hylsa och spärrskaft. Avlägsna fett lock, utsätta spindeln mutter och låsbricka under locket.
4

Frigör låset tang på låsbrickan genom att böja tången med en flat skruvmejsel. Avlägsna spindeln muttern med en socket spindelmutter och en brytare bar. Denna mutter är mycket stor, du kan få specialitet uttaget att passa på många bildelar butiker
5

bort navet genom att dra det rakt ut och bort spindeln.. Det yttre lagret, tryckbrickan, rotor och nav kommer alla komma ut som en enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71729.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.