Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vet jag om min Katalysator är dåligt?

En katalysator minskar kraftigt den mängd utsläpp som bilen producerar . Men när denna del har gått illa det kan betyda problem för ditt fordon samt miljön . Vissa ledtrådar hjälper dig att avgöra om din katalysator sviktar . Körbarhet

Din förmåga att köra din bil normalt kommer att påverkas om katalysatorn är dålig . Hastigheten och kraften i ett fordon kommer att falla under sin normala prestanda . Om bilen börjar ha problem med motorstopp , kan detta vara ett tecken på dålig katalysator .
Utsläpp

En ökning av fordon kolväten och koldioxidutsläpp kolmonoxid är en säkert tecken på att en katalysator har gått dåligt . En avgas analysator , som kostar $ 3.000 till $ 5000, kan informera dig om omvandlaren är dålig genom att läsa utsläppsnivåerna när de lämnar avgasröret .
Exhaust

färgen på röken som kommer från din avgaser är ett annat sätt att avgöra om en katalysator är dåligt . Blå rök indikerar att omvandlaren kan vara förorenade med fosfor , som finns i motorolja . Vit rök tyder oftast att kylvätska läcker internt .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74449.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.