Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du läser Check Engine Light Utan en dator

Tillbaka i mitten av 1980-talet experimenterade några biltillverkare med talande bilar. Din nya Nissan 280Z kunde berätta saker som "lyser" och "dörren är på glänt." Rösten var kvinnliga, lugnande och ytterst irriterande. De flesta förare inaktiverat funktionen omedelbart. Det är dags att återuppliva den talande bilen teknik för att göra något nyttigt, vilja ersätta onödigt sneda "check engine" light som berättar förarna absolut ingenting förutom att allt framför instrumentbrädan och bakom stötfångaren kan misslyckas vid någon tidpunkt. Det finns specifik information bakom kom och allmänna budskapet, och det tar inte så mycket arbete för att få till det. Saker du behöver köp online åtkomst (tillval) katalog Phone
Visa fler instruktioner
1

Gå till Autozone, eller någon kedja bildelar butik i ditt område. De har skannrar och de är inte rädda för att använda dem. Dessa butiker kärlek gör-det-självare, så de kommer att söka igenom din kod gratis i hopp om att du kommer att försöka reparera själv och köpa dina delar från dem. Vissa platser handen över skannern och låter dig göra det själv, medan andra kommer att gå ut till parkeringen och göra det åt dig. De kan också stänga av ljuset när de har fått scannern ansluten, även om det kommer att komma tillbaka på i några miles om det underliggande problemet kvarstår.
2

Gå vidare och köpa den dang skannern. Priset på en On Board Diagnostic 2 (OBD2) scanner har sjunkit dramatiskt sedan det blev standard 1996. Det kommer att betala sig över tiden.
3

Prova lågteknologiska metoder om du verkligen inte har råd med en scanner, och bilen går inte tillräckligt bra för att få dig att Autozone . Det finns bisarra kombinationer av steg för de flesta fordon som kommer att berätta vad det underliggande felkoden är. OBD2 bilar visar ofta koderna på vägmätaren om du håller resan och /eller reset-knappar och vrid nyckeln från "off" till "acc" eller ibland "acc" till "kör" tre gånger i följd.

4

Kontrollera med en mekaniker eller auto delar butik via telefon för att bekräfta modell-specifika åtgärder som krävs för att visa koderna i din nyare bil.
5

Äldre bilar (pre-1996 OBD1 ) blinkar ljuset kontrollera motorn och meddela koden till dig som om de skickar röksignaler. Vrid nyckeln till "på", men inte starta den. Vänta tre sekunder, sedan stampa gaspedalen hela vägen till golvet fem gånger. Vänta bara en sekund, trycka ner gaspedalen helt i 10 sekunder. "Check engine" lampan börjar blinka, pausa, och sedan blinka igen. Skriv ner antalet blinkningar, det gör en sökning efter din kod på nätet eller ring Biltema eller mekaniker för att slå upp det åt dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71558.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.