Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter pumpen på en 2000 Dodge Caravan

Den typen av ersättande bränslepump som en 2000 Dodge Caravan behoven beror främst på dess motor. Detta fordon har oftast en sexcylindrig, 3,0-liters eller 6-cylindrig 3,3-liters motor med en två-hjulsdrivna transmissionen. En 2000 Dodge Caravan använder en högtrycks elektrisk bränslepump som är en del av en enda modul. Bränslepumpmodulen på detta fordon ingår även andra komponenter såsom bränslepumpen reservoaren, bränslemätare sändarenhet och bränsletrycksregulator. Saker du behöver
Slang C-3799-1
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket för bränslet påfyllningsrör för att lätta på trycket i bränsletanken. Ta bort locket på bränsletrycket porten på bränslefördelningsröret. Placera ena änden av slangen C-3799-1 i en bensindunk och anslut den andra änden till bränsletrycket porten för att avlasta trycket i bränslesystemet. Ta bort slangen från bränsletrycket porten och sätt på locket för bränsletryck porten. Töm bränsletanken.
2

Koppla kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Stötta bränsletanken och lossa bultarna för bränsletanken remmen. Koppla bränsleledningarna från bränsletanken och dra ur ledningsnätet för bränslepumpen modulen.
3

Sänk bränsletanken och vrid låsringen motsols med en skiftnyckel. Ta bort låsringen och koppla bränslepumpen ur bränsletanken.
4

Anslut den nya modulen bränslepump till bränsletanken, och byt låsringen. Dra åt låsringen till 40 fot-lbs. med en momentnyckel. Höj tillbaka bränsletanken i läge. Anslut ledningsnätet och bränsleledningar för bränslepumpen modulen. Dra åt bultarna på bränsletanken remmen till 250 tum-lbs. med en momentnyckel.
5

Anslut kabeln till den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel och fylla bränsletanken med bränsle. Starta motorn och kontrollera att bränslesystemet är tätt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74291.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.