Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Limited Slip Differential Vs . Låsa

En differentialbroms och en differentialbroms är inte samma sak . Båda är utformade för att maximera tillgängligt moment till hjulet eller hjulen med de mest dragkraft, men de åstadkomma detta på olika sätt och har olika program . Öppen Differential Problem

både begränsat -slip och differentialer låsande lösa ett problem med vanlig öppen differential finns på de flesta personbilar . Denna öppen differential tillåter hjulen att snurra i olika hastigheter för att hjälpa till vid kurvtagning , men kommer att göra det möjligt att hjulen spinner när ett hjul tappar fästet . Detta trick systemet till att skicka för mycket vridmoment till halka hjulet .
Differentialbroms

Spärrdifferential viktigaste egenskap är dess förmåga att tvinga båda drivhjulen roterar med exakt samma hastighet oavsett dragkraft behov . Fördelen av låsmekanismen , antingen automatisk eller drivrutin - selekterbar , kommer in när ett av hjulen slirar. Den differentiella fortsätter att skicka vridmoment till båda hjulen lika och hjulet med dragkraft ger rörelse .
Differentialbroms

En differentialbroms tillåter hjulen att fortsätta att rotera med olika hastigheter utan att låsa till varandra helt, men kan begränsa mängden av vridmoment som skickas till det spinnande hjulet och maximera vridmomentet skickas till det hjul som har bästa grepp . Den differentialbroms är vanligt på sportbilar samt fyrhjulsdrivna fordon kör .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74702.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.