Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter oljepump på min S70 Volvo

Syftet med oljepumpen i en bil är att cirkulera olja genom motorn som ett smörjmedel mellan rörliga delar. Volvo S70 är en mid-size lyx sedan som tillverkades av Volvo 1998-2000. Den oftast haft en femcylindrig 2,4-liters motor med oljepumpen fäst på framsidan av motorn. Bytet av oljepumpen på en Volvo S70 kräver avlägsnande av ytterligare motorkomponenter för att komma åt oljepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Jack
Jack står
Specialverktyg 999 7109
Specialverktyg 999 5455
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att förhindra att motorn startar. Avlägsna stabilisator stag för motorn. Lossa expansionskärlet och servobehållaren.
2

Avlägsna tillbehöret drivremmen genom att vrida remspännaren medurs med specialverktyg 999 7109. Koppla loss den främre luckan för kamremmen med en hylsnyckel.
3

Lossa muttrarna på höger framhjul med en rörtång. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort höger framhjul.
4

Koppla den övre luckan för kamaxeln med en hylsnyckel och demontera kamremmen. Koppla centrum muttern för svängningsdämparen och ta bort svängningsdämparen. Demontera remskivan för vevaxeln timing redskap och den främre vevaxeltätning.
5

Ta bort fästbultarna för oljepumpen med specialverktyg 999 5455. Installera den nya oljepumpen och tryck den med vevaxeln muttern till fullo sits oljepumpen. Dra åt bultarna till 88 tum-pounds med verktyg 999 5455 och en momentnyckel.
6

Slutför installationen oljepumpen genom att utföra steg ett till fyra i omvänd ordning. Dra centrum muttern för svängningsdämparen till 133 foot-pounds med en momentnyckel. Dra åt bulten till motorfästet bulten till 59 foot-pounds. Starta Volvo S70 motorn och kontrollera oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74819.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.