Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en vindruta på en C3 Corvette

Din vindruta skyddar dig från skräp, håller taket från grottkrypning under en välta och hjälper till att hålla dig från att kastas ur bilen vid en olycka. Du bör byta ut vindrutan på din C3 Corvette om den har några långa sprickor eller chips i den. Om du har erfarenhet av att arbeta på bilar, och hjälp av en assistent, kan du göra jobbet själv. Du kan köpa nästan alla de verktyg och förnödenheter från alla bildelar återförsäljare. Saker du behöver
Stor skruvmejsel
Maskeringstejp
stor kniv
Assistant Review Arbetshandskar
Byte packning
våt handduk
Byte vindruta tätningsmedel
Vindruta
nylonlina, en halv tum tjock
Vaselin
Visa fler instruktioner
1

Skruva backspegeln och dra ut den. Ställ åt sidan.
2

Lyft upp torkarna och bända dem ur bilen med en stor skruvmejsel placerad mellan den stora muttern och armen. Vicka skruvmejseln och tillbaka tills torkarna lossna. Ställ dem åt sidan.
3

täta ventilerna på instrumentbrädan med maskeringstejp.
4

Skär bort vindrutan s gummipackning genom att sätta en kniv i gummi bredvid vindruteglaset inifrån Corvette. Skär hela vägen runt, skjut glaset ut med dina händer eller fötter medan en vän handskar fångar den från utsidan.
5

Torka kanten av vindrutan öppningen med en fuktig trasa. Torka tätningsmedlet bort av ersättare packningen. Placera packningen på en solig plats för att göra den mer flexibel.
6

Montera den nya packningen runt den nya vindrutan med packningens skåra vänd utanför fordonet. Kör en sträng tätningsmedel längs den nedre halvan kanal på packningen.
7

Torka vaselin i packningen: s yttre spår, applicera lite extra till upptill och nedtill. Börja längst ned i mitten, satte den tunga nylon sladden runt den yttre spåret. Lämna ungefär en fot längd på vardera änden hänger ut längst ner i mitten.
8

Placera vindrutan in i vindrutan öppning från utsidan Corvette. Se till att sladden slutar dinglar inne i bilen.
9

Dra en sladd änden långsamt ut och hela vägen runt ramen. Detta kommer att dra den gummiläpp av packningen på plats. Be din hjälpare att trycka packningen på utsidan kanten av fordonet.
10

tillbaka backspegeln och vindrutetorkare. Vänta 48 timmar innan du kör fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73685.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.