Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Smörjning Typer för en Chevy Diesel 6.5

Det finns ett antal olika vätskor som används i en General Motors eller Chevrolet 6,5-liters dieselmotor för att hålla den i trim och fungerar felfritt. Utan rätt vätskor, kan lastbilens motor skadas av värme och friktion som genereras när motorn går. Det är viktigt att använda rätt vätska i diesel lastbil och hålla rätt mängd vätska i motorn vid alla tidpunkter. Olja

Motorolja krävs för alla bensin-och dieselmotorer. Olja ger smörjning behövs för att minimera friktionen mellan interna komponenter. Den 2011 Chevrolet diesel lastbil bruksanvisning insatsen anges att Chevrolet dieselmotorer behöver använda motorolja som betecknas API CJ-4 och har en viskositet SAE 15W-40, såvida du inte är i extremt kalla temperaturer, där SAE 5W-40 kan användas för att förbättra kallstart. Chevrolet säger att du inte ska använda 10W-30, 10W-40 eller 20W-50 oljor i din 6,5 dieselmotor. Olja ska bytas var 3000 miles. Som fordonsägare inte ska lägga någon form av ytterligare vätska till rekommenderad motorolja av deras
Oil Flushes och tillsatser

Chevrolet stater dieseldrivna lastbilar. Chevrolet rekommenderar inte att använda olja tillsatser eller motorolja tömningar systemet. Dessa behandlingar kan upphäva bilens garanti och orsaka skada.
Kylvätska

6,5-liters diesel bör fungera med en 50/50 blandning av DEX-COOL kylvätska och rent, dricksvatten-kvalitet vatten i kylaren och kylsystemet. Den kylvätska syfte i motorn är att förhindra överhettning och extrem motortemperaturer.
Övriga Vätskor

Din 6,5-liters dieselmotor och dess olika delar är beroende av ett antal olika vätskor för att fortsätta fungera ordentligt. Dessa inkluderar Dexron-VI automatisk transmissionsolja för sändning och överföring fall, GM-märket servostyrning och dieselavgaser vätska, och DOT-3 bromsvätska.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74742.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.