Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Buick Park Avenue Oljepump

The Park Avenue är en full-size sedanmodell som tillverkades av Buick uppdelning av General Motors 1990-2005. The Park Avenue har en 6-cylindrig 3,8-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning. Oljepumpen på en sen modell Buick Park Avenue är monterad på motorn under den främre huven. Installationen av oljepumpen i detta fordon kräver att du tar bort ytterligare komponenter för att komma åt oljepumpen. Saker du behöver
Planka
Ordet jack
Hylsnyckelsats
Vaselin
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Placera en planka på en domkraft som en kudde och stötta upp motorn med domkraft. Koppla bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att förhindra att motorn startar oavsiktligt.
2

Vrid spännaren moturs för att ta bort drivremmar. Koppla bort spännare från motorn med en hylsnyckel. Demontera remskivan och monteras på enheten spännrullen.
3

Ta bort fästet axel fästet med en hylsnyckel om detta är nödvändigt för att komma åt den främre luckan för motorn. Ta bort frontkåpan och koppla bort fästbultarna för oljefilteradaptern. Koppla bort oljefiltret adapterenheten, inklusive våren och tryckregulatorventil. Kassera packningen för oljefiltret.
4

Lossa fästskruvarna för locket på oljepumpen med en hylsnyckel. Ta bort de inre och yttre kugghjul från oljepumphuset.
5

Coat växlarna för oljepumpen med vaselin och sätt in dem i oljepumphuset. Packa återstående utrymmet i huset med vaselin.
6

Fäst locket oljepumpen och dra sina fästskruvar till 97 tum-pounds med en momentnyckel. Montera oljefiltret adapterenheten med en ny packning och dra åt dess bultar till 11 foot-pounds. Fäst den främre motorhuven och spännare med en hylsnyckel. Montera linhjulet och monteras på enheten spännrullen om du tagit bort det tidigare. Fäst drivremmar och vridmoment axel fästet.
7

Anslut den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Sänk domkraft stödja motorn. Fyll motorolja till rätt nivå om det behövs och starta motorn. Kontrollera och åtgärda eventuella oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74741.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.