Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Insprutare?

Med tanke på att den sista bensinmotor utrustad med en förgasare gick ur produktion 1995, lönar det sig att veta exakt hur en insprutare fungerar. Dessa enkla men missförstådda enheter låg i hjärtat av alla moderna motorsystem. Historia

första insprutare för bensin har använts på bensindrivna flygplan som B-29 Superfortress att hålla bombplan från motorstopp i höga g-kraft svängar.
Injektion vs Vakuum

Den grundläggande skillnaden mellan bränsleinjektorer och förgasare är att injektorer kraft in bränsle i en motor genom enbart tryck, och förgasare kräver vakuum som skapas av motorn för att suga bränsle genom dem.
Addera Mekanisk vs Electric

första bränsleinjektorer används på bilar från 1940 till 1956 var mekaniska konstruktioner som fungerat som en vatten-slang munstycke. Den elektroniska injektor först dök upp i 1957, och är fortfarande i bruk i dag.
Eldrift

Elektriska injektorer har mycket liten diameter nål-ventiler kopplade till en fjäder, vilket agerar mot bränsletryck. När ström matas till spolarna lindade kring denna ventil, öppnas den och släpper bränsle.
Frekvens

Moderna injektorer leverera bränsle till sina intilliggande cylindrar endast medan inloppsventilen är öppen, och i små, millisekund långa pulser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71721.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.