Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en bränslepump på en 1979 Cadillac Eldorado

Den 1979 Cadillac Eldorado hade en åtta-cylindrig 5,7-lilter motor med bränsleinsprutning som krävs ett lågtryck bränslesystem. Bränslepumpen i 1979 Cadillac Eldorado trycksätter bränslet till mellan 9 och 13 pounds per kvadrattum. Bränslepumpen i detta fordon fäster till bränsletanken, vilket kräver avlägsnande av bränsletanken för att installera bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
GM Verktyget nej. J-5420
Bensin container
Jack
Jack står
Skruvmejsel
träblock
Brass stans och hammare
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lossa kabeln på minuspolen på batteriet med en hylsnyckel för att förhindra oavsiktlig urladdning av elektricitet. Öppna dörren till bränsletanken filler, och koppla bort den elektriska kontakten för bränslet sändande enheten.
2

Ta bort skyddslocket för trycket montering på bränsleledningen, och anslut GM Verktyget nej. J-5420 till trycket montering. Vira en trasa runt trycket montering, och sakta öppna ventilen på verktyget för att avlasta trycket i bränslesystemet. Koppla bort verktyget från trycket montering, och sätt på skyddslocket. Addera 3

Sifon bränslet från bränsletanken i en bensindunk. Höj och stödja den bakre delen av fordonet med pallbockar och koppla jordledningen för bränslet sändande enheten med en skruvmejsel. Lossa bränsleledningarna från bränsletanken, och stödja bränsletanken med ett träblock på toppen av en domkraft. Ta bort skruvarna för avlastningsbanden i bränsletanken. Sänk bränsletanken något, så att du kan koppla bort den elektriska kontakten till bränslepumpen. Sänk bränsletanken helt, och ta bort den från bilen.
4

Ta bort muttrarna som fäster enheten bränslemätare till bränsletanken med en hylsnyckel. Vrid låsringen för bränslepumpen moturs med en mässing stans och hammare. Ta bort låsringen och lyft bränslepumpen ur bränsletanken.
5

Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg 1 till 4 i omvänd ordning. Dra åt skruvarna för bränsletanken spännbandet till 25 ft lbs. med en momentnyckel. Starta motorn och kontrollera efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74353.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.