Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en MAP-sensor?

En grenrör absolut trycksensor är en typ av sensor som mäter förändringar sker i tryck motorgrenrör. Även om det används för att bestämma mängden av tryck och luftens densitet i motorn, bör det inte förväxlas med andra sensorer såsom en barometrisk sensor och en massa luftflöde (MAF) sensor, som används i respektive mäta höga höjder och luftflöde och densitet som krävs för att komma med bränsle justeringar. Beskrivning

Ett grenrör absolut trycksensor är en typ av sensor vanligt förekommande i det elektroniska styrsystemet av en förbränningsmotor. Sådana motorer som använder en MAP-sensor är insprutat bränsle. MAP sensor huvuduppgift är att ge momentana detaljer grenrörstryck till motorstyrenheten så att luftens densitet och massflöde beräknas att komma med optimal förbränning.
Använder

Den huvudsakliga funktionen för en MAP-sensorn är att bestämma information om luftmassa, täthet flöde och andra mätningar komponent för att hjälpa motorn beräkna erforderlig bränsledosering för att motorn ska gå. Det används också av motorstyrenheten att detektera intagsluftflöde, och dess data kan användas för att beräkna hastighet och densitet båda på samma gång. MAP sensorer finns också i OBD II (ombord diagnostik) enheter som testar avgasåterföring för övriga motorer.
Beräkning

vakuum är den viktigaste faktorn mätt i MAP-sensorer. Det är skillnaden mellan det absoluta trycket i insugningsröret och den omgivande atmosfären. När vakuum jämförelsen avgörs, skulle motorn vet då hur man ska bemöta luftmassan och slutligen injicera rätt mängd bränsle för att det ska fungera. Absolut tryck erfordras för att beräkna massan, och den är direkt proportionell mot luftens densitet och omvänt proportionell mot absoluta temperaturen.
Betydelse

MAP sensorer håller stor betydelse, speciellt i utvecklingen av förbränningsmotorer. De är en del av bränsleinsprutningssystem, som har ersatt den roll förgasare tar bränsle i motorn. I själva verket har förgasare utfört noggranna beräkningar för att bestämma flödet luftvolym och vakuum, men bränsleinsprutning, med hjälp av MAP-sensorer, kunde ge inte bara exakt men korrekt bränsle-mätning prestanda, vilket gör vägen för snabbare, effektivare bränsle motorns prestanda. Addera EGR Testa

Bortsett från att vara en del av motorstyrsystem, är MAP sensorer används även i OBD II-enheter, som används för att kontrollera EGR-ventilen för korrekt funktion under körning. Vid retardation är lågt absolut tryck närvarande, och PCM öppnar ventilen och kontrollera MAP sensorns värden. EGR-ventilen fungerar om grenröret absoluta trycket ökar när fler avgaser in.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71627.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.