Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Installera om lyftare i en V8

Installera lyftare i en V-8 motorn är inte överväldigande, men du måste ta bort insugningsröret, täcker ventilen vipparmar, stötstänger och lyftare innan V-8 lyftare kan installeras. Även om de flesta tekniker är överens om att installera lyftarna själva är ett enkelt jobb, vissa uppgifter och tester måste göras innan lyftarna i en V-8 kan installeras vara. Demontering av motorn till denna nivå innebär ett problem existerar i armaturen. Saker du behöver
Leak ned testare
1 qt. 30-vikt motorolja
Visa fler instruktioner
1

Inspektera kamaxelns lober, lager och tidskrifter, följa instruktionerna i fordonstillverkarens servicemanual, för något ovanligt slitage och reparation eller ersätta kamaxeln efter behov. Smörj cam lager och tidskrifter med 30-vikt olja och installera kamaxeln. Detta steg är mycket viktigt eftersom lyftarna vila på toppen av de loberna av kamaxeln. Om lyftarna sätts tillbaka före kamaxeln det sätts tillbaka, kommer lyftarna faller ner i botten av vevhuset.
2

Ha en ventil prov lyftare leakdown utfördes på varje lyftare av en reparationsverkstad eller ett auto-delar butik med tjänster mekanisk verkstad för att säkerställa att de lyftare kommer att utföra inom fabriken specifikationer. Byt ut eventuella defekta lyftare som inte klarar leakdown testet med nya lyftare.
3

rengör från kol eller slam från utsidan av kroppen av lyftaren. Kontrollera att oljan hålen är fria från smuts och slam. Inspektera botten av lyftaren, kommer som i kontakt med kamaxeln lob, för att säkerställa att den inte är sliten eller missfärgad. Byt ut slitna eller missfärgade ventillyftare.
4

Sänk ventillyftarna i en 1-qt. behållare av 30-vikt motorolja för att säkerställa att lyftarna förblir smörjs i motorblocket tills motorn startas. Sätt tillbaka V-8 motorns ventillyftare i hålen i motorblocket som tillhandahålls för lyftarna hand med den platta änden av lyftaren vilar på kamaxelns lob. Inga verktyg behövs för att installera lyftarna i motorblocket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75502.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.