Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Exempel på pneumatiska anordningar

En enhet som drivs med tryckluft, eller någon annan komprimerad gas, anses vara en pneumatisk anordning. För personer som arbetar i våta miljöer, är pneumatiska säkrare än el eftersom det inte finns någon risk för chock. Luft kan komprimeras till tankar och används när ingen annan kraft är tillgänglig. Det finns ingen brännbart bränsle, så det finns ingen risk för explosion. Dessa skäl gör det till ett bra val för att driva fordonsindustrin verktyg. Impact Driver

En mutterdragare liknar en borrmaskin med en stor skillnad. Under tunga laster den växlar från en jämn rotation av lite till dussintals små effekter per minut. Detta är särskilt användbart för att frigöra muttrarna som håller ett hjul på plats, eller frigöra en rostig upphängning bult som har blivit fryst. Mer avancerade enheter kan skapa hundratals fot pounds av vridmoment för tunga applikationer. För mutterdragare, är luft kraftkällan för val.
Cut Off Tool

huvudsak en runda blad snurrar i slutet av ett handtag, avbröt verktyg är användbara för att skära genom tung stålrör såsom avgasrör och klämmor. Detta är också ett populärt verktyg med organ butiker eftersom det kan användas till att skära bort bucklig delar av en bil hud för utbyte. De har oftast en vakt som roterar runt bladet för att skydda användaren från flygande skräp eller gnistor. Deras blad kan lätt nå hastigheter över 20.000 varv per minut.
Planslipar

Detta är ett annat populärt verktyg med kroppen butiker. Verktyget består av ett handtag som passar in i handflatan, och ett block som håller ark sandpapper. Det snurrar sandpapper i slumpmässiga banor, därav namnet planslip, vilket förhindrar att verktyget lämnar märkbara virvlar eller hot spots. Detta verktyg är mycket användbart för någon som behöver att avsluta en ojämn yta utan att spendera en massa tid slipning för hand. En planslip kan generera mer än 10.000 varv per minut. Addera Rivet Tool
p Detta är i grunden ett par käftar som används för att installera en metall nitar. Niten är ett mekaniskt fästorgan som leds genom en färdiga hål i de två ytorna som sammanfogas. Nitar är bra för att fästa registreringsskyltar på bilar som ett sätt att avskräcka stöld av plattorna. Detta är ett bra verktyg för att tillverka egna delar i metall. Race team är kända för att använda nitar för att konstruera karossen på racebilar, möjliggör enkel swappar av skadade delar under tävlingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72520.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.