Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Installera Begagnade Bilglas

Auto glas, eller en bil vindruta, är framrutan på en bil som skyddar förare och passagerare i en bil från elementen. Auto vindskydd är gjord av härdat glas för att bryta sig in i många små bitar utan vassa kanter. Ta bort och byta en vindruta är inte ett svårt jobb, men det är ett jobb som kan göras bättre av professionella installatörer. Ändå kan det bestämmas DIYer följa några steg. Saker du behöver
Hylsnyckel
Maskeringstejp
Gammal duk
Skruvmejsel
Vindruta borttagningsverktyg
SPACKEL
Rag
Vindruta primer
uretan
uretanklistret
Caulk pistol
Visa fler instruktioner
1

bort vindrutetorkarna, med hjälp av en hylsnyckel. Täta eventuella ventilationsöppningar framför vindrutan med maskeringstejp för att förhindra att smuts och skräp hamnar i ventilationshålen. Täck framsätena med gamla trasa för att skydda dem från skräp och smuts. Omfatta andra ventilerna på bilens instrumentbräda att förhindra glas och andra partiklar från att komma in ventilerna.
2

Skruva av trim vid basen av vindrutan med en skruvmejsel. Bänd bort alla andra trim runt vindrutan. Bädda in den spetsiga änden av en vindruta borttagningsverktyg in gummitätningen längs kanten på vindrutan, men se till att du inte träffar glaset. Följa tillverkarens anvisningar om hur man säkert hanterar verktyget vindrutan borttagning, skär gummitätningen vid kanten av vindrutan genom att dra skärverktyg hela vägen runt vindrutan flera gånger. Applicera tillräckligt tryck på vindrutan borttagningsverktyg under kapningen för att säkerställa att den skärande spetsen tränger djupt in i gummitätningen.
3

Recline bilens framsäten. Luta dig tillbaka i förarsätet, placera en fot mot varje sida av vindrutan, och tryck försiktigt vindrutan utåt, men inte sparka glaset. Har en hjälpare greppa glaset för att förhindra den från att falla, och att ta bort den. Dra bort den återstående gummi tätning runt vindruteramen. Ta bort gammal fogmassa längs kanten av metallramen med en spackel. Rengör kanterna på metallram med en trasa.
4

Förbered glaset genom att applicera primer speciellt anpassad till uretanklistret på den svarta band runt omkretsen av vindrutan. Applicera en konsekvent sträng av uretanlim runt metallen kanten av vindrutan ram, med en täta pistol. Montera glaset försiktigt på öppningen och rikta toppen, botten och sidorna av vindrutan till metallramen. Tryck vindrutan ner försiktigt så att limsträngen att sprida något.
5

Låt limmet inställda under rekommenderad tid, sedan installera om trim bitar. Observera att limmet helt måste härda innan fordonet kan köras. Byt vindrutetorkare, och rengör vindrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75184.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.