Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Utrustning för ombyggnad en liten motor

Bygga om en liten motor kan vara mer kostnadseffektivt än att ersätta den. För att avgöra om den lilla motorn är lämplig för ombyggnad, överväga hur allvarlig skadan är, hur mycket slitage på motorn och vilka delar behöver bytas. Du måste också se till att du har rätt verktyg till hands för att göra jobbet. Grundläggande verktyg

grundläggande verktyg och utrustning som behövs för att bygga en motor inkluderar en uppsättning av handverktyg, t.ex. skruvmejslar och skiftnycklar, en momentnyckel, mätare känselspröt, en ring kompressor och en ring expander. Du kan också förenkla uppgiften att återuppbygga en liten motor genom att köpa de delar du behöver i en motor kit. Ett kit levereras med lager, kolvar, ringar, redskap set, timing kedja, packningar, tätningar ventil, kamaxel, oljepump, lyftar, och andra nödvändiga delar. Addera vevaxellager

Ombyggnad en liten motor kommer sannolikt kräver att du installerar nya ramlager. När du kopplar de gamla lagren, avgöra om de är mycket skadat. Om de har dödat, skräp, smuts inbäddade på dem, fjällning eller skrovlig, kan du behöva en ny uppsättning.
Piston Rings

oljeeldning och låg kompression är tecken på slitna ringar. För att återställa kompressionen i motorn, betyder det att du måste byta kolvringar. Replacement ringar finns i olika storlekar och material. De flesta ringarna är gjorda av gjutjärn, även om det finns motorer som har stålringar. Ringar kan komma plain-faced, med en molybden inlägg, förkromad, eller nitro. När du köper nya ringar, bör du försöka att få dem så nära de ursprungliga ringarna som du kan. Ta de ursprungliga ringar med dig när du köper nya för att göra saken lättare.
Kamaxel


Vid byte av kamaxel, kan du installera antingen en prestanda kamaxel eller en stock ersättare. Prestanda kamaxlar ger ökad duration och lyft för extra ström. Du bör följa rekommendationerna från kamaxeln leverantör för korrekt tid och hiss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73684.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.