Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1989 BMW 535i bränslepump Anvisningar för byte

BMW 5-serie är en medelstor bil som tillverkas av BMW, och den 1989 BMW 535i tillhör den tredje generationen i denna serie. Det är en 4-dörrars sedan med en 6-cylindrig 3,4-liters motor som använder bränsleinsprutning. Detta kräver en elektrisk bränslepump för att upprätthålla bränslesystemet under högt tryck. Bränslepumpen i en 1989 BMW 535I är på toppen av bränslepumpens tanken och är tillgänglig från den bakre stammen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Slang
Bensin container Review verktyg 16 1 020
Visa fler instruktioner
1

Töm bränsletanken om den innehåller en hög nivå av bränsle. Placera en och en slang in i fältet tanken och den andra änden i en behållare godkänd för bensin. Sifon bränslet från fältet tanken in i behållaren.
2

Ta bort panelerna i bagageutrymmet. Lossa skruvarna för luckan i det främre högra hörnet av stammen med en hylsnyckel och ta bort luckan. Koppla bränsleledningar och elektriskt kontaktdon för bränslepumpen.
3

Fäst verktyget 16 1 020 till en hylsnyckel och använda denna enhet för att vända monteringsringen på bränsle moturs pumpenheten. Avlägsna monteringsringen från bränslepumpen montering. Lossa montering bränslepumpen från bränsletanken. Tryck in de monteringshakarna att ta bort bränslepumpen från resten av bränslet pumpenheten.
4

Lossa bränsleledningarna och elektriska anslutningar från bränslepumpen. Lossa fästskruvarna för bränslet backventilen och tryck spjäll med en hylsnyckel. Dra bränslepumpen ur hållaren. Ta bort fästskruven från bränslefiltret, och ta loss bränslefiltret från bränslepumpen. Kassera O-ringen för bränslepumpen.
5

Placera en ny O-ring på den nya bränslepumpen och montera bränslepumpen genom att vända stegen två till fyra. Dra monteringsringen på bränslepumpen församling till mellan 27 och 31 foot-pounds med verktyg 16 1 020. Kontrollera efter läckor i bränslesystemet och fyll bränsletanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74384.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.