Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur en bil Relay Works

Automotive ledningssystem är inte den enklaste sak på planeten, men de är inte den mest komplicerade heller. När du bryter elsystemet ner i sina beståndsdelar, tycker du att det huvudsakligen består av enkla kretsar och lika enkel omkopplingskugghjulet. Reläer är en typ av elektrisk omkopplare som tillverkarna installera för att minimera produktionskostnaderna och maximera säkerheten. Elektriska Basics

Ett relä är i grunden en switch som du inte behöver vända. Elektricitet är flödet av elektroner, och flytta saker, per definition, har ett ursprung och en destination. Tänk på elektroner som bilar på en racerbana att flytta runt den på ljusets hastighet, om du plötsligt tar bort en del av spåret, då loppet slutar eftersom alla förare faller in i hålet och får krossas i atomer. Elektriska kretsar fungerar på samma sätt. Så länge kretsen eller spåret förblir intakt, kan elektronerna fortsätta sin ras.
Relay Basics

Ett relä är i grunden bara en switch som du inte har att vända, och en omkopplare är ett sätt att avlägsna ett segment från kretsen. När du vänder en strömbrytare till "On" läge, dess interna anslutningar sluta kretsen och låta elektricitet att flöda genom den. Nu, tänk ut spaken är gjord av metall istället för plast och du står bredvid den med en magnet. Med hjälp av magneten, kan du dra i spaken på och av utan att röra den. Men flytta magneten är inte praktiskt, så vad du behöver är en magnet som du kan lämna på plats men sätta på och stänga.
Induktionsspolar och elektromagneter

Allt rör sig genom ett gravitationsfält alstrar ett magnetfält kölvatten, och det spelar ingen roll om det rör sig saken är en elektron eller en Boeing 747. De flesta metaller har små områden av magnetism inne kallade magnetiska domäner, men dessa domäner poäng i alla olika riktningar så att de tar ut varandra. Linda en spole av tråd runt en metallstång och skicka elektroner flödar genom tråden och du skapar en magnetisk "tornado" runt stången. Denna virvel får alla de magnetiska domänerna tillfälligt pekar i samma riktning, vrida metallen kärnan i en elektromagnet.
Relay konstruktion och funktion

Du har säkert anslutna prickarna nu: en metall ankare arm inuti reläet är fjäderbelastad för att hålla öppet, men när elektromagneten enligt det aktiverar, kommer ankaret ner och sluter kretsen. Tanken bakom att använda ett relä är att det tar mycket mindre ström för aktivering av elektromagneten än den krets som normalt skulle använda. Det betyder att även om din startmotor kan kräva 50 ampere ström för att snurra motorn, din tändningsnyckeln mekanismen endast behöver passera 0,50 A för att aktivera magnet. Detta gör det möjligt för tillverkare att använda tunnare-gauge wire och lättare plikt omkopplingskugghjulet utan risk för stekning tråden eller växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75739.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.