Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad kan jag göra om min Förgasaren är för stor för en motor?

Factory originalutrustning förgasare är designade av tillverkaren att flöda den optimala mängden luft utifrån den avsedda användningen av fordonet. Förgasare är klassade i kubikfot per minut (CFM) av luftflödet. Flow betyg på cirka 500 600 CFM är tillräckliga för de flesta dagliga-drivrutin applikationer. Vissa fabriken prestanda kolhydrater bedöms något högre. Indikationer på en carb som är för stort faller oftast in i två kategorier - dålig prestanda eller ekonomi. Oftast, kan några noggrann diagnos och tuning förbättra motorns drift även om flödet kapacitet carb är större än idealisk. Ideal Förgasare storlek

Många faktorer påverkar rätt val carb storlek, men en eftermarknad förgasaren i 600-750 CFM utbud kommer att vara lämpliga för de flesta mid-deplacement motorer för gata prestanda. Motorer över 400 till 450ci kräver kolhydrater i den övre delen av detta intervall -. Kanske ännu större, beroende på graden av prestation kombinationen var utvecklad för

Justeringar av carb och korrekt tändningen måste göras innan man kan avgöra att det är för stort. Om användningsändamålet är en prestation ansökan, får större flödeskapacitet önska. Tänk på att få eftermarknaden kolhydrater kan installeras direkt ur lådan och kan förväntas att prestera optimalt, även om ekonomin är målet. Med båda mål, optimerar tuning carb drift genom hela motorns arbetsområde.
Förgasare Tuning

att åstadkomma korrekta "tune" av förgasaren, resten av motorn måste vara i bra låt, liksom. Tändstiften ger viktiga ledtrådar till luft /bränsleblandningen i motorn (och tillståndet i tändsystemet). Om färgen på elektroden isolatorn av tändstiftet är mörk och sotiga, är luft /bränsleblandningen rik. Om det är rent vitt, är det alltför magert. Helst bör pluggen vara en krämig-brun färg.

Medan du kör, är det första området i uppmärksamhet tomgång kvaliteten på bilen. Det ska gå på tomgång smidigt med lite /ingen lukt av oförbränt bränsle kommer från avgaserna, vilket indikerar en rik blandning tillstånd. Justering av tomgång krets skruvarna kan korrigera ett problem i detta område.

Nästa, motorn bör övergången smidigt från tomgång till del gaspådrag utan tvekan eller mossar. Om den gör det, tyder detta inte tillräckligt med bränsle blir levererat genom acceleratorn pumpkrets. Detta kan korrigeras enkelt, liksom, med några billiga delar. Huvudkretsen är det system som den carb fungerar på under del gaspådrag

. Om detta också ger ett rikt luft /bränsle skick och mörklagda tändstift är fortfarande ett problem efter de två tidigare områdena har behandlats, måste bestyckningen av carb som ska ändras. Detta kräver carb demontering och byte till mindre jetplan.

Under helt öppet gasspjäll (WOT) någon annan system som ger kompletterande bränsle till carb att ge rätt blandning för den ökade motorn efterfrågan. En indikation på att detta system fungerar för tidigt är om motorn verkar vara trög eller fräser, och utestänger svart rök vid gaspådrag att WOT från del strypa marschfart.
Tip /Tips

En carb som är för mager kan också presentera tvekan och "snubblar" på acceleration. Använda en motor med ett magert tillstånd är potentiellt mer destruktiv än när alltför rika. Men är lösningen liknande synsätt, men du vill öka tillgängligt bränsle under de olika carb system (tomgång, accelerator pumpsystem, huvud-och kraftsystem).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72213.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.