Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Spark Instruktioner tändkabeln

inte bara når fram och börja dra tändkablarna innan du vet vad du gör. Oavsiktligt ansluta tändkablarna till fel terminal kan leda till att din motor bränning i fel ordning, förstör det inre arbetet och kräver dyra reparationer att fixa. Tålamod och allmänna kunskaper om tändkabeln instruktioner kommer att leda till en säker och enkel procedur som kommer att lämna din bränning tändsystemet bort. Dubbelkolla Wires

Ingenting är värre att komma hem från Biltema bara för att upptäcka att killen bakom disken gav dig fel uppsättning tändkablarna. När du köper någon del i sådana butiker, dubbelkolla att de är för märke, modell och motor för ditt fordon. Ta denna information till affären med dig för att undvika desinformation.
Märk kablarnas
p Om du inte vill ersätta de nuvarande ledarna i bilen, utan snarare bara ta bort dem för att byta tändstift eller andra reparationer, se till att märka trådarna. Skriv den plats där kontakten kabeln ansluts till blocket av din bil på en bit maskeringstejp och linda den runt motsvarande tråd. Om att arbeta på en fyrcylindrig motor, markera trådarna från vänster till höger, med en, två, tre eller fyra. Om det är en sex-eller åtta-cylindrig motor, markera trådarna med ett nummer och om det var på toppen eller botten av blocket - eller till vänster eller höger för vissa motorer. Om du tar bort trådarna helt, även markera på maskeringstejp eller en separat bit tejp som fästs på tråden, vilken position den var ansluten till fördelarlocket eller spolpaketet. Detta kommer att säkerställa en korrekt kabeln är ansluten till rätt terminal på fördelarlocket eller spolpaketet och därefter till rätt tändstift på motorblocket.
En i taget

Om du ersätter trådarna helt, inte rusa in och bara börja ta bort dem. Istället, ta bort en plugg tråd i taget och ersätta det med dess motsvarande ny tråd. Ledningar är mest lätt matchas upp av deras längd som det finns kort, medellång och lång ledningarna kan nå från fördelarlocket eller spolpaketet till rätt tändstift. Ta din tid och flytta en kontakt åt gången kan rädda från ett kostsamt misstag som kan leda till svåra motorskador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71175.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.