Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort Oljeutsläpp på Motor

Ta bort olja från en bilmotor är viktigt eftersom det möjliggör en tydligare visuell inspektion av motorn för att identifiera läckor, trasiga packningar, spruckna remmar och slangar. Bilmotorer komprimeras till en mycket liten motorrummet, och en ren motor hjälper till att bibehålla temperaturen vid en acceptabel nivå. Det är nödvändigt att börja med en ren motor för att behandla dyra slangar, plast höljen och ledningar med skyddande förband som kommer att förlänga deras livslängd och prestanda. Saker du behöver
Tryckluft fläkt, butik vakuum eller borste
plastpåsar
Gummiband
Motor rengöringsmedel
Vatten slang utbudet
Pappershanddukar
Slang, kablage och plast bostäder skyddande behandling jämförelsetjänsten Duk handduk
Visa fler instruktioner
1

Hitta en arbetsplats där olja och rengöringsmedel inte kommer att orsaka skada och kan rengöras med ett minimum av svårigheter .
2

Använd tryckluft fläkt, butik vakuum eller borste för att ta bort löv och annat skräp från ventilerna och grill som leder in i motorrummet och från insidan av motorrummet själv.

3

Starta bilen och låt motorn gå tills den är varm och sedan stänger av.
4

täcka öppningen som leder till luftfiltret, distributören och säkringsdosan med plastpåsar säkrats genom ett gummiband.
5

Spray motorn generöst med en citrus-baserad motor renare, vilket finns tillgängligt på lokala butiker auto utbudet eller online (se Resurser ). Syra-baserade rengöringsmedel kan ta bort vax eller färg.
6

Låt dammsugaren för att suga på motorn i 15 minuter eller enligt förpackningens anvisningar. Använd en eller flera styva borstar av lämplig storlek för att skrubba motorn kraftigt, få in alla skrymslen och vrår.
7

Skölj renare av motorn, var noga med att grundligt spraya alla dolda utrymmen med en trädgårdsslang satt vid medelhögt tryck.
8

Inspektera motorn för envisa fläckar, tillämpa renare och upprepa processen i mindre skala.
9

Ta bort plastpåsarna från luftfiltret intag, spole och fördelare. Använd en pappershandduk för att utplåna vatten som kan ha samlats i öppningarna tändstiftets. Starta bilen och låt den gå tills motorn är torr.
10

Låt motorn svalna och sedan behandla gummislangar, sladdar och plast sköldar med en skyddande behandling. Spraya toppar och sidor av slangar med behandling och sedan använda en trasa för att behandla undersidan av slangen. Ta bort överflödig behandling med en trasa så att det inte kommer att locka smuts och sot.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71786.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.