Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Installera en generator i en 1973 Dodge

En dålig generator på din klassiska 1973 Dodge inte kommer att ladda batteriet, så att du har två problem: ett dött batteri och en dålig generator. Lyckligtvis är detta ett lätt problem att åtgärda genom att ersätta generatorn. Denna bil använder en generator laddar system som har två delar: en generator och en regulator. Regulatorn reglerar effekten av generatorn som håller den från överladdning av batteriet. Dodge växelströmsgeneratorer ger ut 14.6 volt, vilket håller batteriet laddat och driver alla tillbehör. Saker du behöver
1/2-tums skiftnyckel
7/16-inch skiftnyckel
Thin 7/16-inch skiftnyckel
Hylsnyckelsats
Ratchet
brytjärnet Tång
Generator
Visa fler instruktioner
Demontering
1 A 7/16 skiftnyckel behövs för den varma tråden på generatorn.

Lossa bulten, vrida den moturs, på den negativa batterikabeln änden med en 1/2-tums skiftnyckel. Vrid 5/16-tums muttern tillbaka till slutet av gängorna. För att koppla bort kabeln från batteriet, använd en tång för att vända kabeländen och dra upp den. Lägg den åt sidan, bort från batteriet.
2 Generatorn sitter på framsidan av motorn.

Avlägsna wireterminalen leder ut på baksidan av generatorn genom att vrida muttern moturs, med en 7/16-inch skiftnyckel. Mest undanmanöver ha ett tillbehör tråd, som har en spade kontakt på baksidan av generatorn. Tryck klippet och dra bort det. Addera 3 fläktrem går runt vattenpumpen, vevaxeln och remskivorna generator.

Lossa justeringsskruven som finns i konsolen som har en bild gap ca 4 inches lång.
4

Skjut generatorn in mot motorn för att lossa bältet.
5

bort remmen från generatorn remskiva, och lämna bälten på alla andra remskivor.
6

bort bulten från justera facket och ta monteringsbulten ur botten av generator. Ta generatorn och lägg det åt sidan. De flesta av bultarna på justeringen slide och fästet har 9/16-inch huvuden på dem. Addera Montering
7

Placera generatorn i fästet, och sätta skruven i justeringsanordningen objektglaset. Vrid alla skruvar medsols ett halvt varv.
8

Placera remmen på remskivan V nedåt, vilket gör att bältet är i alla andra remskivor på samma sätt.
9

Justera bältet med ett spett tills den har 1/4 tums pjäs genom att trycka ner på bandet ca 12 inches från generatorn. Dra åt alla skruvar ordentligt med en 9/16-inch socket och en spärrfunktion.
10

Håll tappen på baksidan av generatorn med en tunn 7/16-inch skiftnyckel. Byt ut kabeln på terminalen på baksidan av generatorn, och byt muttern och dra åt med en 7/16-inch skiftnyckel. Placera tillbehöret terminalen på, se till att det låser på plats.
11

Sätt batterikabeln på batteriet stolpen och vrid muttern ett halvt varv för att dra åt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72516.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.