Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Bar Jeep Spår

Spåret bar på främre hjulupphängningen med din Jeep är ansvarig för centrering av framaxeln bostäder under Jeep. Spiralfjädern suspensionen använder en fem-länksystem med fyra styrarmar och ett spår bar för att tillåta axeln att resa upp och ned utan tillåter rörelse framifrån och bakåt eller från sida till sida. Spåret bar använder en boll stud och gemensamt på ramen änden och en bussning och skruv montera på axeländen för att montera den. Det kan ändras snabbt med några verktyg, och ett nytt spår bar kan köpas från Jeep eller några eftermarknaden återförsäljare. Saker du behöver
Jack
Jack står
Tänger
Kulled separator
Hammer
hylsnyckelsats
Wrench in
Kulled separator skiftnyckel
Vridmoment

Visa fler instruktioner
1

Lyft framaxeln på din Jeep med en domkraft och placera en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja det. Leta spåret bar kör från ramen på förarsidan av Jeep ner till axeln bostäder på passagerarsidan av Jeep.
2

Ta bort sprinten från bollen stud på ramänden av spåret bar med en tång och kassera den. Ta slottet muttern från bollen stud med en hylsa och spärrskaft och kassera muttern. Det nya spåret bar kommer med en ny mutter. Addera 3

Placera en kulled separator mellan spåret bar och ramen fäste, och slå den med en hammare tills de släpper bollen stud från fästet.
4

lokalisera och ta bort skruven och muttern på axeln slutet av spåret bar. Använd en hylsa och spärrskaft på bulten medan du håller muttern med en skiftnyckel för att ta bort dem. Lyft spåret bar ur fästet och släng.
5

Installera det nya spåret bar i fästet på axeln bostäder och montera bultarna och mutter för hand. Montera kulan stud i ramen montera och installera handen kronmutter hårt på tappen.
6

Avlägsna domkraften och sänk Jeep till ground.Tighten bulten på axelhuset slutet av baren till 55 foot-pounds med en momentnyckel dra sedan åt muttern på bollen stud till 35 foot-pounds.
7

Installera en ny saxpinne in bollen stud och böj änden över med en tång för att hålla muttern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71833.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.