Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man fixar ett löst kolumn Tilt Steering

En lös ratten eller kolumn kan få dig att dra hårdare på hjul än nödvändigt eller ens rycka din ratten när du kör posera fara för inte bara dig och dina passagerare men även andra. Inte bara det, en lös rattstång kan göra parkera din bil en riktig knepig speciellt när man försöker att parkera på en trafikerad gata. En lös rattstång är något som måste åtgärdas direkt för bättre körförmåga och säkerhetsskäl. Denna reparation är jobbigt så har en videokamera praktiskt om möjligt att spela in varje steg för enkel återmontering. Saker du behöver
Hammer
skiftnyckel
tänger Channel Lock Review platt skruvmejsel
Ratt avdragare
Phillips skruvmejsel
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen där du kommer att arbeta och sedan koppla båda klämmorna från batteriet efter en skiftnyckel. Ta bort eventuella centerpieces täcker bulten ratten och sedan skruva den skruven med skiftnyckeln. Fäst avdragaren ratten ratten enligt bilden på förpackningen (mycket viktigt) och sedan ta av hjulet och slutbleck.
2

Ta bort låsringen med en tång Kanallås. Ta bort skruven som håller blinkers till metallen stjälken och därefter de övriga tre skruvarna som håller turn montering signalomkastaren med en skruvmejsel. Titta under instrumentbrädan och haka ledningsnätet till blinkers med händerna.
3

Lossa fästet rattstången som förbinder rattstången till instrumentpanelen och sedan ta bort endast två av de bultarna så att du kan ta bort kablaget att kunna ta bort ratten huset senare. Sätt in din nyckel och vrid den till läget på. Skruva den lilla skruven med en skruvmejsel för att lossa låscylindern och dra cylindern ut. Ta bort de tre stora skruvarna från rattstången.
4

Dra loss förarsidan av huset är säker att fånga i handen pjäsen dimmer och delar av det övre lagret. Titta ner styraxeln för en hållarklämman kopplad till en stor fjäder placerad på insidan av vippaggregat och sedan trycka den hållaren med en skruvmejsel tills du kan ta bort fjäderpaketet. Dra ut de två vridtapparna belägna i tilt kolumnen med en tång.
5

Dra lutningsjusteringshjulet armen mot dig. Luta rattstången uppåt och åt höger så långt det går tills du kan få staven ratten som kommer upp ur tändningslåset för att frigöra sig från tändningslåset genom att matcha upp det med ställdonet rack. Dra av lutningen delen av huset. Sätt ihop rattstången genom att göra en omvänd process som används för att plocka isär. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71683.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.