Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning av problem med No Fire till de punkter på en Massey Ferguson 175

Det fanns bara två motorer tillgängliga för Massey Ferguson 175 under loppet av de 11-åriga produktion drivs av denna modell. Båda motorerna är 4-cylindriga motorer, en en diesel och den andra bensindrivna. Endast den senare har ett tändsystem, naturligt. Felsökning ett breaker systemet punkt tändning är en enkel uppgift, men alla inblandade komponenter måste fungera korrekt för att leverera spänning där och när det behövs. Saker du behöver
Volt och ohm multimeter
Skruvmejslar
Tänger
Visa fler instruktioner
1

Ställ multimetern till spänningen skala som registrerar 0-20 volt. Kontrollera spänningen vid batteripolerna. Ladda batteriet om spänningen är lägre än 12,5 volt. Rengör batteriets kabelanslutningar om någon korrosion förekommer.
2

Vrid tändningsnyckeln till körläget. Mät spänningen på primärsidan av tändspolen. Byt tändningslåset eller anslutningsledningar om ingen spänning finns på den primära anslutningen på tändspolen.
3

Mät resistansen av primärlindningarna tändspolen. Slå av tändningen och ställ in multimetern till den lägsta ohm skalan. Placera testaren leder på båda terminalerna tändspolen. Byt ut spolen om resistansen överstiger 5 ohm.
4

Byt breaker poäng om de verkar korroderade eller anfrätt. Byt ut kondensorn, om inga fel hittas någon annanstans. Du kan testa kondensorn med rätt utrustning, men kostnaden för en ny är minimal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75730.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.