Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en drivknut på en bil?

Drivknutar, drivknutar, passa mellan hjulen och drivaxeln eller transaxel av en bil. Funktionen hos en CV-led är att låta en axel att rotera över en flexibel böj eller vinkel utan att förlora hastighet. Ett exempel är när de styrbara framhjulen gå till bilens axel i en framhjulsdriven bil. Funktion

CV lederna att strömmen kan passera smidigt från motorn till hjulen utan friktion eller lek i rörelse. Detta är nödvändigt eftersom de främre hjulen på en bil vända i olika vinklar. CV lederna kudde mot upp-och-ner rörelser och låter hjulen att styras i framhjulsdrivna bilar. Addera Jämfört med U Joint

U lederna, eller universella leder, även möjliggöra rotation av en axel över en krök. CV-lederna för ett större område av vinklar utan att förlora hastighet. Av denna anledning är U fogar används främst för hjul som drivs men inte styrbar, såsom de bakre hjulen i en bakhjulsdriven bil. Men CV lederna är vanliga i bakhjulsdrivna bilar med individuell fjädring, där vänster och höger bakhjul har större oberoende rörelse.
Typer

Det finns två typer av drivknut. Den drivknut vid den inre änden av drivaxeln kallas en Triax fogen. Den anpassas för den upp-och-ned rörelse av fjädring. En andra typ av drivknut visas på den yttre änden av axeln, som gränsar till hjulen. Denna gemensamma är mycket flexibel och tillåter många olika rörelser i framhjulen.
Problem

drivknutar skyddas av ett väder boot som håller ute fukt och smuts . Om boot är i gott skick, lederna är problemfria. Om boot är skadad, de drivknutar är i riskzonen. Kontrollera boot tillstånd regelbundet för att förhindra eventuella skador på lederna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72783.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.