Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur installerar jag ett cylinderhuvud i en 1999 Jimmy?

Jimmy är en medelstor SUV som General Motors tillverkade 1983-2005. Den 1999-modellen tillhör den andra generationen, som var i produktion från 1995 till 2005. Dessa fordon hade en sexcylindrig 4,3-liters motor med sekventiell bränsleinsprutning. Topplocket i en 1999 Jimmy är en plattform på motorblocket som innehåller tallriksventiler och tändstift. Förfarandet för att installera ett cylinderhuvud är i allmänhet densamma för alla versioner av Jimmy gjorts mellan 1994 och 1999. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop rag
Bränsletrycksmätare
Bensin container
Kylvätskebehållare
Shop trasa
Sealer 12346004
Visa mer Instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel. Tag bort påfyllningslocket för att lätta på trycket i bränsletanken. Vira en trasa runt bränsletrycket anslutningen på bränslefördelningsröret och anslut en bränsletrycksmätaren till anslutningen. Placera blöda slangen av bränslet tryckmätare i en behållare godkänd för bensin, och öppna ventilen på bränsle tryckmätare. Avlasta trycket i bränslesystemet och dränera överflödigt bränsle i bensin behållaren.
2

Placera en förslutningsbar behållare under kylaren avloppet och öppna avtappningspluggen med en hylsnyckel. Tappa av kylvätska i behållaren och försegla den för återanvändning. Koppla loss insugningsröret och avgasgrenrör från motorn. Koppla kylfläktaggregat från kylaren.
3

Lossa den elektriska ledningsnätet och kylvätska sensor kabeln från baksidan av topplocket. Anteckna positionerna för de elektriska ledningarna till tändstiften och koppla bort dem. Skruva ur tändstiften med en hylsnyckel och ta bort tändstiften från topplocket.
4

Ta bort fästet för bränsleledningen från topplocket med en hylsnyckel. Lossa locket för vipparmen och lossa vipparmen. Ta tryckstängerna från cylinderblocket.
5

Ta bort skruvarna från topplocket med en hylsnyckel och lyfta topplocket från cylinderblocket. Ta bort all smuts från gängorna på topplocksskruvarna med en butik trasa så att du riktigt kan dra åt bultarna senare.
6

Montera en ny packning för topplocket på tapparna så att sidan av packningen med orden "Denna sida upp'' vänd uppåt. Montera nya topplocket på de pluggar och packningen. Applicera ett tunt lager sealer 12346004 till gängorna på topplocksbultarna. Anteckna längden på varje bult och Fäst bultarna till topplocket för hand.
7

Efterdra alla skruvarna för topplocket till 22 fot-lbs. med en momentnyckel. Dra de korta bultarna ytterligare 55 grader med en hylsnyckel. Dra mediet bultarna till 65 grader och dra åt de långa bultarna till 75 grader.
8

Anslut stötstänger till cylinderblocket och fäst vipparmarna med en hylsnyckel. Sätt tillbaka locket för vipparmar och skruva tändstiften i cylinderblocket. Anslut elektriska ledningar för tändstiften med de anteckningar du gjort i steg 3.
9

Montera fästet för bränsleledningen med en hylsnyckel och montera elektriska ledningar på baksidan av topplocket. Anslut den elektriska kabeln till kylmediet sensorn. Fäst avgasgrenröret och insugningsröret.
10

Fäst kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel och fyll motorn med kylvätska. Starta motorn och kontrollera läcker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75403.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.