Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Tune-Up Instruktioner för en 1949 Chevrolet 230 CI

Chevrolet 230 är en sexcylindrig radmotor. Motorn är ganska tillförlitliga och användes i många General Motors, Studebaker och fordon Checker. General Motors producerat ett stort antal inline sexcylindriga motorer av samma konfiguration med olika hål. Hög produktion motsvarar prisvärda och lättillgängliga delar, ny tändning och tune-up delar till Chevrolet 230 kan hittas på hyllorna i många bildelar butiker. Slitna kontaktpunkter och oxiderade fördelarlocket elektroder är några goda skäl för en tune-up. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Timing ljus
Skruvmejselsats
Tändning skiftnycklar
Tändstift skiftnycklar
Bladmått ställa
Märkpenna
Spray bromsrengöringsmedel
Kontakta poäng
Kondensor
fördelarlocket
tändkablarna
Tändstift satt
Visa fler instruktioner
Styling
1

spåra tändkabeln från första tändstiftet i motorn till fördelarlocket och markera en motsvarande linje på fördelningshuset rakt ner från tändkabeln. Var noga med att märket syns på distributören när locket avlägsnas.
2

bort fördelarlocket och rotorn knapp från distributören. Fördelaren är placerad på vänster sida av motorn när den betraktas framifrån och rotorn knappen är inuti fördelarlocket.
3 Kontaktställen variera något i konfiguration.

Lossa muttern på tråd inlägget av distributören, med hjälp av de små tändning skiftnycklar, och ta bort de kontaktpunkter och kondensor tråd. Ta bort skruvarna som fäster kontaktpunkterna till distributören plattan och ta bort punkter.
4

Lossa, men ta inte bort den skruv som håller kondensorn bandet till distributören plattan och skjut kondensorn ut ur bandet. Ta inte bort den här skruven eftersom det är svårt att komma tillbaka på plats och om det tappas i fördelaren är det svårt att hämta.
5

Installera de nya kontaktpunkter med ett mellanrum inställd på .019 tum med ett bladmått. Skjut en ny kondensor in i kondensorn bandet, dra åt bandet skruven och fäst tråden till tråden stud på kontaktpunkterna.
6

Placera en ny rotor knappen ovanpå distributören axeln och installera en ny distributör cap. Var noga rotorns knappen platser till lund ovanpå distributören axeln eller det kan syfta på fel distributören stolpen och orsaka skadliga tillbaka bränning.
7

Dra tändkabeln från första tändstiftet på motorn och ta bort den från fördelarlocket. Ta det tändstiftet och ersätta den med en ny. Placera ena änden av ett nytt tändstift tråden på nytt tändstift och den andra änden i hålet av den nyinstallerade fördelarlocket som motsvarar den markering görs på distributör.
8

Gör på en medurs riktning och ta bort nästa tändkabeln från gamla fördelarlocket. Spåra att kabeln till tändstiftet, ta bort tändstiftet och ersätta den med en ny. Installera en ny tändkabeln på denna plugg och placera den andra änden av pluggen tråden i nästa hål av den nyinstallerade locket fortsätter i medurs riktning.

Upprepa denna procedur tills alla tändstift och kablar är ersätts med nya.
9

Skruva vingmuttern ovanpå luftfiltret och ta bort den. Den 1949 Chevy är utrustad med ett oljebad luftrenare. Den oljebad luftrenaren har en tråd filterfinhet typ i den och innehåller olja för att fånga smuts.

Dump oljan från luften renare i en behållare för korrekt avfallshantering. Internt Rengör luftrenaren med en spray broms renare. Refill luftrenaren med olja till den nivå linjen markerad och installera om den.
Tändningsmatris
10

Anslut timing klämman lätt induktion till tändkabeln av antalet ett tändstift. Anslut ljusets röda klämman till den positiva polen på batteriet och den negativa klämman till något jordat bult på motorn.
11

Lossa distributören håller ner skruva ett halvt varv. Koppla ur vakuum linje från distributören bostäder och starta bilen.
12

Leta inställningsmärkena genom bell-bostäder tillgång hål, som ligger på framsidan höger sida av klockan huset genom att rikta stroboskop puls vid hålet.
13

Ställ tomgången på 500 rpm, passa in markeringen cirkel boll på svänghjulet med indikeringsmärket på bell-bostäder under tidpunkten ljus strobe, genom att rotera distributören axeln tills markeringarna ligger perfekt. Lås distributören håll bulten när varumärkena är i linje och kontrollera tidpunkten för att vara säker på att det inte ändras efter det skärptes.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73714.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.