Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en modul Traction Control i en 2004 Mustang

Antispinnsystem kan vara en metod för att minska förlusten av dragning som sker när föraren applicerar för mycket gas för de aktuella vägförhållanden. Det är en sekundär funktion av låsningsfria bromsar, eller ABS, i en 2004 Mustang. En hydraulisk styrenhet, eller HCU, har typiskt en hydraulisk rad för varje hjul och och ytterligare en linje för huvudbromscylinder. En HCU med antispinnsystem har en sjätte hydraulisk linje för antispinnsystemet s bromscylindern. Saker du behöver
Hylsnyckelsats equipment shop trasor
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

koppla bort kabeln från den negativa polen av Mustang batteriet med en hylsnyckel. Lossa elkontakten från ABS-styrenheten. ABS-styrenheten är en liten, lådformad komponent som sitter på toppen av HCU i motorrummet. Antispinnsystemet modulen, eller ABS styrmodulen, bestämmer bromskraften att gälla för varje hjul för att minimera förlust av dragkraft.
2

Ta bromsledningarna från HCU med en hylsnyckel. Anslut de öppna ändarna av bromsledningar med butik trasor för att förhindra att bromsvätska läcker ut från bromsledningarna.
3

Ta bort muttrarna som fäster HCU till sitt fäste med en hylsnyckel och lossa HCU från sitt fäste. Lossa elkontakten från broms pumpmotorn.
4

Lossa skruvarna från ABS styrenheten med antispinnsystem med hjälp av en hylsnyckel. Separera ABS-styrenheten från HCU.
5

Montera den nya ABS-styrenheten med antisladdsystem till HCU. Fäst skruvarna för ABS-styrenheten med en hylsnyckel. Anslut elkontakten till bromsen motorpump.
6

Montera HCU till sin konsol, och dra åt fästet muttrarna till 13 foot-pounds med en momentnyckel. Avlägsna butik trasor från de öppna bromsledningar, och bifoga bromsledningarna till HCU. Dra åt kopplingarna för bromsledningarna till 14 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Anslut den elektriska kontakten till ABS-styrenheten. Anslut batterikabeln till batteriets minuspol med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75370.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.