Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Motor Hoist Delar

Ta ett fordons motor kan vara en svår procedur. Förutom att behöva ta hänsyn till olika kontakter och fästen en motor kräver, det är det enkla faktum än en motor är tung och måste lyftas med ett specialverktyg. Det verktyget är känd som en motor hissa, och det gör jobbet för motorns borttagning möjligt på grund av några viktiga funktioner. Ram

Ramen hos en motor lyftanordning kan likna en metall skelett i form av en kran. Det måste vara tungt nog att bära upp vikten av en motor, eller upp till 1000 kg. Det är därför motorn hissar är alltid tillverkade av metall och har en styv, geometrisk konstruktion.
Legs

En motor hissa ben är den lägsta delen av ramen. De sträcker ut och under bilen, så de måste vara mycket låg på marken. Vissa lyftanordningar med större ben får endast användas om fordonet lyfts eller stöttas upp, vilket komplicerar processen. Liksom resten av ramen, måste benen vara stark eftersom de stöder hela vikten på motorn och resten av lyften själv.
Hjul

De flesta motorer telfrar använda metall och kompositmaterial i byggandet av sina hjul, eller hjul. Dessa hjul måste kunna vridas 360 grader och behöver inte bara vara stark nog att bära upp vikten av motorn, men också att kunna vända sig fritt under full belastning.
Chains

I slutet av ramens lyftarmen, hissa en motor innehåller en rad kedjor. Dessa kan vara separata kedjor för att binda till olika punkter på motorn, eller en enda kedja som senare delar att linda runt motorns montering. I båda fallen kedjorna måste vara mycket stark och tillräckligt länge för att omge motorn vid tre punkter för att förhindra den från att tippa när den lyfts ut ur motorutrymmet. Addera Hydraulics

Slutligen behöver en motor hissa en mekanism för att faktiskt lyfta motorn. De flesta lyftdon använder en hydraulcylinder som aktiveras med en spak. En tekniker måste pumpa spaken, med varje pump ger en liten ökning av kedjorna. Den hydrauliska cylindern har också en version som kan kopplas in när det är dags att sänka motorn. De flesta hydrauliska system har en säkerhet som förhindrar en motor från att sänkas för snabbt eller tappas av misstag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71842.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.