Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en kamrem för en 2000 Ford Focus

Ford Focus är en kompakt bil som Ford började tillverka för 2000 års modell i Nordamerika. Motorn till en Ford Focus gjord före 2005 är en fyrcylindrig 2,0-liters motor med dubbla överliggande kamaxel. Denna typ av motor använder en kamrem i stället för en kamkedjan, och kräver att du byta kamremmen med jämna mellanrum. Kamremmen för en 2000 Ford Focus gör vevaxeln att vrida kamaxeln. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
rörtång
Jack
Jack står
8mm insexnyckel
1/8 tum borr
Momentnyckel

Visa mer instruktioner
1

ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att hindra dig från att oavsiktligt starta motorn. Lossa bältet tillbehörsdrivningens och dess spännare. Ta bort locket för kamrem.
2

Lossa muttrarna för höger framhjul med en rörtång. Höj fordonet och stödja den på pallbockar. Ta bort höger framhjul och den högra stänkskyddet med en hylsnyckel. Lossa remskivan för vevaxeln.
3

Vrid kamremmen medurs så att inställningsmärkena på kamaxel och vevaxel kugghjulen linje med sina respektive varumärken på motorn.

4

Lossa bulten till kamremmen spännaren med en hylsnyckel. Vrid spännaren 1/4 varv moturs med en 8mm insexnyckel. Placera en 1/8 tum borr i hålet av tidpunkten remspännaren att hålla sträckaren i plats. Demontera kamremmen från kamaxelns drev och vevaxel drevet.
5

Placera den nya kamremmen på vevaxeln. Slutför installationen kuggremmen genom att förfara i en moturs riktning. Avlägsna borren från tidpunkten remspännaren hål för att släppa spännaren.
6

Vrid vevaxeln medsols två varv för att justera timingen markerar gång. Dra åt bulten för kamrem spännaren till mellan 15 och 22 pounds med en momentnyckel.
7

Anslut vevaxelremskivan och skärpa sin montering bult till mellan 81 och 96 £ ft. med en momentnyckel. Anslut den högra stänkskyddet och höger framhjul med en hylsnyckel.
8

Sänk bilen och dra åt muttrarna med en rörtång. Montera remmen tillbehörsdrivningens och dess sträckare med en hylsnyckel. Fäst kabeln till den negativa batteripolen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74934.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.