Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man hittar en motors Top Dead Center

Det är nödvändigt att hitta övre dödläget en bilmotor om återförsäljaren måste tas bort av någon anledning. Alla bilar kommer från fabriken med en timing märke på vevaxelns remskiva, men ibland märket blir avbrutna. Här är hur man hittar övre dödläget om ingen timing märke. Instruktioner
1

Gör en indikator med en burk av lätt olja, ett gammalt tändstift och en tydlig plaströr. Sätt plastslang i änden av tändstiftet när du bryter upp tändstiftet att göra det lufttätt.
2

Ta alla tändstiften ur motorn. Vrid motorn med tummen i nummer ett tändstift hål tills du känner press på tummen. Den övre delen av detta slag är den övre dödpunkten, eller kompressionsslaget. Du kan använda startmotorn att dra runt motorn, men om du känner dig mer bekväm med det lyfta batterikabeln, kan du använda en skiftnyckel på generatorn för att vända den. Du kan också använda en skiftnyckel på vevaxelns remskiva.
3

Sätt tändstiftet med plastslang i antalet en tändstiftshålet. Placera den andra änden av slangen i burken av lätt olja. Som ni fortsätta stänga av motorn, kommer bubblor att blåsas in i oljan tills kolven når toppen. När kolven börjar backa, kommer oljan att sugas in i röret. Stoppa och markera motorns kropp och remskivan. Också markera röret där oljan stoppas.
4

Vrid motorn bakåt och oljan kommer att gå tillbaka i burken. Fortsätt att vrida motorn tills oljan sugs tillbaka in i röret. Stanna vid markeringen och skivan bör ställa upp med det första märket du gjorde. Gör ett märke på remskivan och mittpunkten mellan varumärkena bör vara övre dödläget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70970.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.