Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man lägger växellådsolja i en manuell växellåda

Manuella eller stick shift transmissioner inte har en mätsticka och åtkomstpunkt under huven som gör bilar med automatisk växellåda. Istället förblir vätskan förseglas i transmissionen med inget sätt att mäta sin nivå eller lägga vätska. Av detta skäl, i syfte att lägga transmissionsolja till en manuell växellåda, måste du komma under bilen och kontrollera nivåerna manuellt. Saker du behöver
Ratchet set
Breaker bar
Catch pan
Transmissionsolja
Liquid Wrench penetrerande olja
Jack
stödbenet
Sealer för påfyllningspluggen

Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen på en plan yta. Placera tegelstenar eller stoppklossar trä framför och bakom de hjul som ska stå kvar på golvet när bilen lyfts. Placera en domkraft under ett jack punkt på bilens ram och höja fordonet. Placera pallbockar i två jack punkter sedan sänka bilen på dem.
2

Lokalisera och ta bort vätskan påfyllningspluggen, vanligtvis på toppen av växellådan, med en spärr. Bulten kommer sannolikt att vara svårt att ta bort, om så är fallet, tillämpa Liquid Wrench på bulten och ge det lite tid att sippra i. Använd sedan en breaker bar för att ta bort skruven. Alternativt kan du dra en lång pipa över änden av en skiftnyckel eller Ratchet och använda ett visst inflytande för att få bulten rör sig.
3

Lägg rekommenderad växellådsolja för din modell bil med ett tratt och gummislang. Detta kan vara en knepig vinkel eftersom hålet är på toppen av överföringen, och du är på botten förlita sig på allvar för att göra jobbet. Fortsätt att fylla sändningen tills oljan når hålet där påfyllningspluggen ligger. En sealer används vanligtvis vid byte denna plugg, för att förhindra läckage när den är varm. Torka av överflödig transmissionsolja sedan sänka bilen långsamt. Kör bilen i några minuter så att vätskan att arbeta sig genom växlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72649.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.