Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du väljer en professionell mekaniker OBD2

OBD2 läsare finns som enkla handhållna läsare med grundläggande funktioner och professionella verktyg skanna med avancerade funktioner. Medan de enkla läsare är tillräckliga för bilägare som bara vill förstå sina fordon bättre, behöver professionell mekaniker ett verktyg som kommer att identifiera problem snabbt, noggrant och med så mycket information som möjligt. Instruktioner
Välj din OBD2 Från Tillgängliga kategorier
1

Välj professionell mekaniker programvara för stationära och bärbara datorer. Bland fördelarna med att använda en dator som ett OBD2 Scan Tool är det stort utrymme för att spara de diagnostiska felkoder, en stor skärm för enkel visning, relativt låg kostnad, omprogrammering kapacitet, förmåga att uppgradera lätt och ett stort urval av OBD2 programvara. Den största nackdelen är att dessa datorer kommer att bli svårt att bära runt bilen medan du arbetar.
2

Använd din Pocket PC som en OBD2 läsare. Den portabla naturen av denna typ av OBD2 läsare, liksom dess låga batteri strömförbrukning, gör det möjligt för professionell mekaniker att arbeta runt bilen med den diagnostiska informationen i hand. Det finns OBD2 programvara för Palm handdatorer också.
3

Öka produktiviteten med ett trådlöst gränssnitt. OBD2 sökverktygen utrustade med trådlösa kort eliminerar behovet av kablar och gör det möjligt för mekanikern att skanna bilen på avstånd.
4

Välj ett fristående, handhållen skanner. Denna typ av OBD2 läsare erhåller felkoder snabbt och, i vissa fall kommer att visa definitionen av koderna på skärmen. Till skillnad från datorbaserade OBD2 läsare, finns det ingen anledning att installera ett program eller lära sig att använda utrustningen.
Välj Dragen av en OBD2 läsare
5

Välj Professionell OBD2 läsare som kan radera koderna. När problemet har bestämts, de flesta läsare kan radera rapporten från bilens system och stänga av varningslampan på instrumentpanelen.
6

Välj en professionell nivå OBD2 läsare som kan läsa frysramar.

7

Betrakta en läsare som kommer att fungera på så många bilmodeller som möjligt. OBD2 läsare är utformade för att använda en eller flera av de fem kommunikationsprotokoll som är specifika för vissa typer av bilar. Dessa protokoll är: SAE J1850 PWM används för bilar som tillverkas av Ford Motors, SAE J1850 VPW används av General Motors, ISO 9141-2 används i Chrysler bilar samt i Asien och Europa, ISO 14230 KWP2000 och ISO 15765 CAN <. br>
8

Välj en läsare som kan utföra de flesta av de diagnostiska funktionerna. Dessa funktioner inkluderar möjligheten att läsa och tydliga koder, display definitioner kod och en del identifikationsnummer, auto-scan, gör ett manöverdon testa och utföra programmering funktioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70963.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.