Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Verktyg för Alignment

Anpassningen av ett fordon är den vinkel som varje däck sitter. Det finns tre olika vinklar när anpassning avläsningar: camber, caster och toe. Camber är de magra av däcken sett från fordonets front. Toe är riktningen däcken pekar ovanifrån fordonet. Caster är det framåt eller bakåt luta av däcken från sidan av fordonet, det är inte justerbar utan eftermarknaden delar. Kombination Wrench
En kombination skiftnyckel används i trånga utrymmen.

En kombination skiftnyckel har både en öppen och en försluten ände på det, båda är samma storlek. De finns i standard-och metriska dimensioner. Blocknycklar används främst för att lossa låsmuttern på styrstag ändarna så att tån kan justeras. De används också för att ta bort skruvar och muttrar.
Ratchet
En spärr med en fastsatt hylsa är ett mycket användbart verktyg.

Spärranordningen används i kombination med en hylsa för att slå muttrar och bultar. Den har en ratcheting mekanism inuti så att du inte behöver ta bort den för att flytta handtaget. Spärren funktion i anpassningen är att lossa några bultar som håller komponenterna i ett fast läge och att vända camber bultarna i en strut att utföra camber justering. Spärrhandtag kommer i alla olika längder och har normalstora kontaktdon; 1/4-. 1/2-, 3/4- och 7/8-inch är den vanligaste.
Socket
Standard-och uttag är de vanligaste uttag.

uttaget används tillsammans med spärrfunktion för att lossa bultarna och justera camber på de flesta fordon. Uttag varierar i längd och är i första hand djupt väl och standard-väl. Djup och uttag används på nötter som är kopplade till en lång stud, denna långa stud kräver en djupare kontakt. Nackdelen med ett djup och är att du offrar vridmoment, och det passar inte alltid i trånga utrymmen. Den standard-brunn används för alla andra muttrar och bultar och ger maximalt vridmoment. Ibland lite hävstång behövs
Bräckjärn

. Det är där pry barer komma till hands. Dessa används vanligtvis på två sätt: för att bända isär rostiga tå-justeringsskruvarna ärmarna och att bända hjulet för att justera camber. Bända barer varierar i storlek, från några inches till flera meter långa.
Rattlås
rattlåset slingor under hjulet för att hålla den i en rak position.

En viktig del av en god anpassning är en rak ratt. Mekanik utnyttjar en rattlåset att göra vissa hjulet inte rör sig medan du justerar de styrande komponenter undertill. Låset har en fjäderbelastad cirkulär bas som placeras på sätet och en U-formad hållare som går under ratten. De fjäderbelastade plattan pressar den U-formade hållaren mot ratten för att hålla den på plats. Utan detta, är ratten fri att röra sig medan justeringen utförs.
Specialty Verktyg
BMW kräver sandsäckar för att utföra en korrekt inriktning.

Som med de flesta nyare bilar, det finns vissa specialitet verktyg. Den vanligaste av dessa specialitet verktyg är en sandsäck. Sandbag används i importerade tyska sedaner, såsom BMW. De är utformade för att simulera vikten av passagerare och gods, medan linje utförs. Den andra specialitet Verktyget är för nyare General Motors fordon som är utrustade med elektronisk styrning. Detta verktyg återställer elektronisk styrning sensor för att acceptera de nya sträckning vinklar. Om detta inte används, kommer ett ljus visas på instrumentpanelen, vilket endast dealern kan återställas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72648.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.