Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1989 Chrysler New Yorker Timing Belt Installation

Den tionde generationen av Chrysler New Yorker omfattar 1988 genom 1993 års modell, och har föga likhet med den föregående generationen av New Yorker. Den standard motor för 1989 Chrysler New Yorker är en sex-cylindrig, 3,0-liters motor tillverkad av Mitsubishi. Denna motor använder en kuggrem för att koordinera rörelsen hos vevaxeln och kamaxeln. Kuggremmen slits ut med jämna mellanrum, och dess ersättning är en del av rutinunderhåll. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Spanner verktyg MB990775
momentnyckel inställd
Visa fler instruktioner
1

Koppla ur skyddet för den främre vipparmen med en hylsnyckel. Vrid vevaxeln medurs för att rikta in inställningsmärket på vevaxeln spjäll med motsvarande märkning på motorn. Vrid vevaxeln medsols ett helt varv om någon av ventilfjädrar fortfarande är komprimerade.
2

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel och dra den yttre Kamrem täcker från motorn . Lossa bulten på kamrem spännaren för att avlasta trycket på kamrem och demontera kamremmen. Flytta spännaren bort från motorn så långt det går och dra åt bulten på spännaren.
3

Håll kamaxelhjulet på plats med skiftnyckel verktyg MB990775. Avlägsna bulten och brickan från drevet med en hylsnyckel. Rikta in spåret på kamaxeldrevet med spåret på kamaxeln. Dra åt bulten på drevet till 70 foot-pounds med en momentnyckel. Ta Spanner verktyget MB990775 från kedjehjulet.
4

Vrid båda kamaxlarna medurs för att anpassa sina inställningsmärkena med inställningsmärkena på generatorn fäste och inre transmissionsremmens lock. Vrid vevaxeln medurs för att anpassa sin timing märket med tidpunkten markeringen på oljepumpen.
5

dit den nya kamremmen på vevaxeln drevet bibehållen spänning på framsidan av kamremmen. Placera kamremmen över främre kamaxelhjulet, vattenpump remskiva, bakre kamaxelhjulet och inuti bältessträckare, i den ordningen. Behåll spänningen på kamremmen som du installerar det, med undantag för den del om timing remspännaren.
6

Vrid den främre kamaxeln motsols för att tillämpa spänning på kamremmen. Säkerställa att tidsplanen varumärket riktar återigen, och anslut flänsen för vevaxeldrevet med en hylsnyckel.
7

Lossa bulten på kamrem spännare, vilket spännaren våren att applicera spänning på transmissionsremmen. Vrid vevaxeln två hela varv medurs tills dess inställningsmärkena justerar igen. Dra åt skruven på kamrem spännaren till 19 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Montera de yttre omslag kamrem och vipparmskåpan med en hylsnyckel. Anslut kabeln till den negativa batteripolen och testa bilen för korrekt funktion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74951.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.