Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vet jag om en bil har en OBD-II

Den inbyggda elektriska diagnostiska systemet i bilen kallas OBD-II. Detta kodsystem bistår skannern kontrollerar din bil s system och deras prestationer. Alla bilar byggda efter 1996 har ett OBD-II ombord. Vissa äldre modeller hade diagnostik installeras som eftermarknadsprodukter. Dessa system är inte alltid att känna igen, men kan hittas om du vet vad du ska leta efter. Instruktioner
1

Titta i osannolika platser som i locket ovanför golvet eller under askkoppen i äldre modell bilar för en anslutning som ser ut som en mun med två rader av tänder, med 16 möjliga poäng i anslutning. Vissa system placerades under instrumentbrädan. Anslutningen måste placeras inom tre meter från föraren. En ljus blinka på instrumentpanelen som säger, köp 2

Watch "kontrollera motorn." Detta ljus oftast indikerar närvaron av en OBD-II-skanner.
3

Be din mekaniker att utföra en genomsökning av din elektriska system. Om han fäster kablarna till en dator och tar emot data på den, då du troligtvis har en ODB-II-skanner. Du kan bara be din mekaniker också.
4

räfflingen runt under huven kommer sannolikt att ge dig väldigt lite information, eftersom OBD-II är i ett förseglat hölje. Leta istället efter en dekal placerad under huven som säger att bilen är OBD-II-kompatibla.
5

Kontrollera med California Air Resources Board för en förteckning över fordon som var OBD-II-kompatibel före 1996 . Se "Resurser" för mer information.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/70948.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.