Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Knock Sensor i en Nissan Maxima

Byta knackningssensorn på Nissan Maxima är enkel, men sensorn kan vara dyrt, så se till att ha bilen korrekt diagnos innan du antar att sensorn är dålig. Den knock sensorn känner av motorn knackar eller pinga i motorn, sedan sänder data till motorn-förvaltning dator, gör det möjligt för datorn att fördröja eller göra andra viktiga justeringar av timing, gnista och bränsletillförsel. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Maxima och lokalisera den negativa batterikabeln vid batteripolen. Med hjälp av en skiftnyckel, ta bort bulten och separera kabeln från batteriet, isolera kabeln medan du arbetar.
2

Lokalisera knackningssensorn på den övre kanten av motorblocket på höger sida av motorn. Det är ungefär halvvägs tillbaka och är en rund del med en bult som kör genom centrum och en elektrisk kontakt på den yttre kanten. Koppla ur ledningsnätet från knackningssensorn genom att lyfta låsfliken något och sedan dra kontakten från sensorn. Addera 3

Avlägsna skruven från mitten av knackningssensorn med en sockel och ratchet, ta bort dem givaren från motorblocket. Placera den nya sensorn på motorblocket och sätt in bulten genom centrum, trä den in i motorblocket.
4

Dra åt skruven med en hylsa och spärrskaft, sedan installera den elektriska kontakten på sensor. Se till att du trycker in kontakten tillräckligt för låsfliken att engagera.
5

Anslut den negativa batterikabeln på negativa batteripolen. Montera bulten och dra åt den med en skiftnyckel. Stäng huven på din Maxima.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72556.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.