Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en 1999 7.3L HI Pumptryck Oil

Den 7,3-liters Power Stroke motor som Ford tillverkade 1995-2002 är en dieselmotor och har typiskt en turboladdare. Det är vanligast i tunga Ford lastbilar från denna period, och är den standard motor för 1999 Ford F350 Super Duty med fyrhjulsdrift. Denna motor kräver en högtrycks oljepumpen, som är monterad direkt till cylinderblocket. Oljepumpen ersättningsprocedur på en 1999 7,3-liters motor kräver avlägsnande av kylaren och vevaxeln spjället. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Små pry Tool Review Jack
Jack står
Momentnyckel
Svänghjul innehav Tool Review Adapter stegplattan D80L- 630-A
Damper Slitring Remover T94T-6379-AH1
Bearing flänshylsa T77F-7025-C
Remover Tube T77J-7025-B
tvinga Skruv T84T-7025-B

Visa mer instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel för att hindra någon från att starta motorn. Placera ett uppsamlingskärl för kylvätska under kylaren avloppet och öppna avlopp. Låt kylvätskan rinna ut i avloppet pan och ersätta avtappningspluggen.
2

Ta bort hållarna för Luftintaget med ett lämpligt pry verktyg och lossa kanalen luftintaget från radiatorn stöd. Koppla expansionskärlet ovanpå kylaren med en hylsnyckel och ta bort locket till kylaren stag.
3

Koppla fläkten och dess svepning från motorn. Lossa slangarna från kylaren och ta bort fästbultarna för kylaren med en hylsnyckel. Ta bort kylaren från fordonet.
4

höja fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar. Lossa locket för svänghjulskåpan med en hylsnyckel och håller svänghjulet på plats med en lämplig anläggning verktyg. Ta monteringsbulten för vevaxel bulten och lossa remskivan. Lossa vevaxeln vibrationsdämpare från motorn.
5

Montera adapter stegplattan D80L-630-A, Damper Slitring Remover T94T-6379-AH1, Bearing flänshylsa T77F-7025-C, Remover Tube T77J-7025-B och tvinga Skruv T84T-7025-B till vevaxeln spjället. Dra åt tvingar skruven att dra ringdämparen slitage från navet.
6

Ta bort fästbultarna som fäster oljepumpen till cylinderblocket med en hylsnyckel. Lossa höljet oljepumpen och dess torg packningen från cylinderblocket.
7

Installera den nya oljepumpen och packning till cylinderblocket. Vridmoment sina bultar till 14 ft lbs med en momentnyckel. Slutför installationen oljepumpen genom att utföra steg 2 till 5 i omvänd ordning. Anslut batteriets minuspol med en hylsnyckel. Starta motorn och kontrollera oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74849.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.