Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en 1996 Ford 4x4 Transmission

Fyra-hjulsdrivna fordon har vunnit popularitet under det senaste decenniet och vissa fordon numera innehåller en "heltid" fyra-wheel-drive system. Men de flesta fyra-hjulsdrivna fordon använder ett manuellt system nav låsning att engagera fyra-wheel-drive prestanda, vilket ger konsumenterna möjlighet att välja när och var du ska använda fyra-wheel-drive-funktionen. Måttlig fordons-reparation kunskaper och några verktyg specialitet kommer att behövas för att slutföra borttagningen av transmissionen. Saker du behöver
Automotive lyft eller 4 pallbockar
växellådslyft med kedja
Hylsnyckel
uttag
Box-end skiftnycklar
Platt-head Marker skruvmejsel
eller fett penna
behållaren eller hinken
Visa fler instruktioner
bort transmissionsvätskor och hårdvara
1 Typisk bilbatteriet placering är under huven

Koppla bort den negativa batterikabeln.
Sida 2 Automotive kraftöverföringsspak

Flytta växelspaken till "neutralt" läge.
3 Typisk domkraft

Höj fordonet på en lyft eller lyft. Om en hiss är inte tillgänglig, öka fordonets front med en domkraft och plats två pallbockar under fordonets front, fördelade lika varandra. Sänk bilen på pallbockar och ta bort domkraften. Upprepa denna process på bakre delen av fordonet.
4 Typisk hylsnyckel och uttag

Lossa transmission-pan fästa bultarna på baksidan av pannan med en hylsnyckel och uttag. Detta gör det möjligt för vätskan att rinna ner i hinken eller container.
5

Ta bort alla återstående transmission-pan bultar utom de två skruvarna på framsidan av pannan. När all vätska dräneras, installera två av transmission-pan bultar på baksidan av pannan för att tillfälligt hålla pannan på plats.
6

Leta reda på täckplattan till momentomvandlare avtappningspluggen. Det ligger på botten av transmissionen bell bostäder.
7

Avlägsna momentomvandlare drain-kontakten lucka med en hylsnyckel och uttag.
8 Box-end skiftnycklar

Ta bort muttrarna som fäster momentomvandlaren till svänghjulet med hjälp av en box-nyckel, vrida moturs. De förenade muttrar är jämnt fördelade runt hela svänghjulet så svänghjulet måste vridas för att få åtkomst till muttrarna på ovansidan. Svänghjulet kan vridas genom att placera en box-nyckel på vevaxeln-trissa mutter på undersidan-framsidan av motorblocket och vrida nyckeln moturs. Med trissa mutter
9 Automotive remskiva i centrum

Vänd lådan-end skiftnyckel på moturs vevaxelremskivan tills momentomvandlare avtappningspluggen är synlig genom avloppet-pluggen lucka.
10

Avlägsna momentomvandlare avtappningspluggen med en hylsnyckel, socket förlängning, och uttag och vrida moturs.
11

Drain all vätska ur momentomvandlaren i en behållare eller hink. Sätt tillbaka avtappningspluggen.
12

Rita en linje på drivaxeln och den bakre delen av transmission där drivaxeln går in i transmissionen med en markör eller fett penna. Detta kallas för en "match-märke" för att säkerställa att drivaxeln återmonteras i rätt position.
13

Ta bort alla fyra drivaxeln-fästa bultarna vid påkörning överföring fallet med en socket och hylsnyckel. Dra den främre av drivaxeln ur baksidan av sändningen och ställa drivaxeln åt sidan.
14

Koppla starter-terminal kabel med en hylsnyckel och uttag, vrida moturs.

15

Ta bort alla tre bultarna som fäster startmotorn till överföring bell bostäder. Demontera startmotorn och ställ åt sidan.
16

Koppla den neutrala kontakten startknappen på transmissionen med hjälp av en platt skruvmejsel och lyft upp kontakten och dra upp kontakten utåt för hand.

17

Avlägsna manöverlänkage från sidan av transmissionen.
18

Ta bort de två skruvarna som fäster bakre överföring till tvärbalk och de två bultarna som fäster cross- medlem till ramen, med en hylsnyckel och uttag och vrida moturs.
19

Ta bort de två skruvarna som fäster stödet motorn bak till förlängning bostäder, med hjälp av en hylsnyckel och uttag och vrida moturs. Dessa skruvar är placerade där motor och transmission balanshjulkåpan möts.
20

Ta bort de fyra-wheel-drive transfer case och ställ åt sidan.
21

Höj överföringen med växellådsdomkraft för att ge utrymme för att ta bort de kors-medlemmar.
22

bort de återstående bultarna från tvärbalkar och ställ dem åt sidan. Addera sänka och ta bort Transmission
23

Sänk överföringshastigheten något med växellådsdomkraft att få tillgång till de två transmission-oljekylare linjer.
24

Koppla varje oljeledningen med en box- skiftnyckel och vrida moturs.
25

Koppla hastighetsmätaren kabeln från förlängningen bostäder.
26

bort bulten som håller transmission-vätska påfyllningsrör för överföring med en box-nyckel och vrida moturs. Lyft transmission-vätska påfyllningsrör från överföringssystemet för hand.
27

Säkra överföring till växellådsdomkraft med kedjan medföljer växellådsdomkraft.
28

Ta de återstående bultarna som förbinder huset överföring bell till motorblocket med en hylsnyckel och uttag, vrida moturs.
29

Ta bort transmissionskåpan och konvertoraggregatet bort från motorn försiktigt samtidigt sänka växellådsdomkraft till ge fritt utrymme från undersidan av fordonet, genom att dra växellådsdomkraft för hand och sänka växellådsdomkraft samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72311.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.