Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Bad Oljepump Symtom

Oljepumpar är en integrerad del av fordonets mekaniska systemet. Även om det är sällsynt att de behöver tjänsten eller orsaka problem, en dålig oljepump ibland kan negativt påverka ett fordons prestanda och orsaka en mängd olika mekaniska problem. Lågt oljetryck

En oljepump är ansvarig för trycksättning motorolja och pumpa det genom ett fordons motor. En dålig oljepump förlorar sin förmåga att på ett adekvat trycksätta och pumpa motorolja, vilket resulterar i lågt oljetryck.
Ökad temperatur

tillräckligt flöde motorolja hjälper till att hålla en motors arbetstemperatur ner genom att minska friktionen i motorn. En dålig oljepump kan leda till en ökning av motorns arbetstemperatur genom att begränsa normalt flöde motorolja, minska smörjning motorolja och ökar friktionen i motorn, vilket leder till en ökning av motorns arbetstemperatur.

Bullriga Hydrauliska ventillyftare

en motors hydrauliska lyftare, som är en viktig ventil-tåg komponent, kräver adekvat oljesmörjning att fungera korrekt och tyst. Minskat oljeflöde och tryck som orsakas av en dålig oljepump kan resultera i minskad oljeflödet till motorns hydrauliska lyftare, vilket leder till hydrauliska lyftare buller och slitage.
Ventil-Train Chatter

En motorns ventil-tåg system - inklusive stötstänger, ventilstyrningar och tätningar - kräver adekvat oljeflöde och smörjning för att fungera korrekt och tyst. En dålig oljepump kan orsaka motorns ventil tåg att bli bullrig genom att minska oljeflödet till hela ventilen-tågsystem.
Oljepump Noise

I sällsynta fall, en dålig oljepump gör buller, normalt ett högt vinande eller surrande ljud som kan höras när ett fordon går på tomgång. Som en oljepump interna kugghjulsmekanism försämras och bär, kommer oljepumpen gör ljud när den börjar svika.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71111.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.