Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man avgör Längd Shock Absorber

Stötdämparna, även kallade spjäll, hålla däcken platt på ytan av vägen samtidigt dämpa rida mot skärande upphöjningar och fördjupningar. Utan dem, skulle du känna stötar och vibrationer översatta till genom ramen, vilket resulterar i en obekväm rida. Stötarna kommer i två inredning: den oljefyllda rör och gas-drivna sort. Båda gör sitt jobb bra, men förr eller senare måste bytas ut på grund av slitage och ålder. Att känna rätt längd, kommer storlek och utformning av ersättning chocker avgöra hur väl de chocker utföra på fordonet. Saker du behöver
ägarhandledning
Tape Rags mäter Addera Visa fler instruktioner
1

bort stötarna från fordonet (den exakta borttagning metod kommer beror på din bil), och torka dem. Granska alla bokstäver eller siffror på dem. Not om de har en eftermarknad varumärke tryckt på röret kroppen. En standardutrustning chock har liten eller ingen skriva på det och verkar mindre än någon eftermarknaden chock. För att mäta chock, kollapsa tubkroppen tills den ligger an och mät därefter stöt från den övre axeln till botten av fästet med ett måttband. Skriv ned numret. Förläng chocken helt genom att dra i rörkroppen. Mät den totala längden från den övre axeln till monteringsbult fäste med ett måttband. Skriv ner detta antal också.
2

Ta en av de bakre och främre stötdämpare till din lokala Biltema, och studera de delar (köparens) Katalog med hjälp av delar kontorist. Jämför chock mått tills du hittar en som matchar den utsträckta längden (det viktigare mätningen) och den kollapsade längden. Leta efter byte chocker med exakta mått för förlängningen längd och den kollapsade längden. Om du har svårt att hitta rätt dimension i katalogen, köper en ersättare chock med någon dimension kortare än den kollapsade längden.
3

Studera ny chock monteringsverktyg för att säkerställa monteringskonsolen hålen matcha. För äldre bilar och lastbilar, frågar om auto leverans butik bär en gammal Warshawskis eller JC Whitney referens katalog.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73100.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.