Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Unrestrict en 50cc moped

50cc mopeder har en begränsning placeras på hur snabbt de kan köra, vilket hjälper till att hålla mindre moped från kör för fort för sin storlek. Det är dock möjligt att ta bort begränsningen att få mer fart. Även denna process varierar något från modell till modell, varierar den typ av restriktion också från en ljuddämpare begränsning, en förgasare restriktion eller en överföring begränsning. Den allmänna processen är densamma för varje restriktion, men delvis placering kommer att variera beroende på din moped modell. Saker du behöver
reparations verktyg
Tupperware baljor med lock
Fritt ljuddämparen röret
Luftfilter
Custom förgasare
Visa fler instruktioner
ljuddämpare Begränsning

1

Titta ner din ljuddämpare röret för att avgöra om det är begränsat. En begränsad ljuddämparen röret kommer successivt att bli mer smalare längs dess längd. Skruvarna som håller huvudet röret för din ljuddämpare
2

Skruva. Placera detta begränsade röret åt sidan.
3

Skruva obegränsad ljuddämparen röret där din begränsade rör brukade vara. Dra åt skruvarna på jämnt, försiktigt så att inte skruva en i för hårt innan de andra är klara.
4

Skruva av luftfiltret och ta bort det från din motor. Placera din nya luftfiltret på plats och skruva fast det.
5

Testa din motor för att se hur bra det går. Om din ljuddämparen är för högt eller om motorn går tafatt, kan du behöva dubbelkolla ditt arbete.
Förgasare Restriction
6

Hitta din förgasare och skruva alla skruvarna som håller den på plats. Ta försiktigt bort eventuella bälten som kan knytas till förgasaren med rätt storlek skiftnyckel. Storleken kommer att variera beroende på modell. Ta förgasaren ur din motor.
7

Öppna förgasaren och inspektera huvuddysan. Ta huvudmunstycket genom att skruva loss den från sitt innehav. Placera en mindre stråle inne i förgasaren.
8

Skruva förgasaren på plats igen. Byt alla remmar med din nyckel. Alternativt, kan du undvika att byta strålen genom att helt enkelt byta ut din begränsade förgasare med en större, anpassad förgasare köpt på en lokal moped butik.
9

Ride din moped för att kontrollera att motorn är igång ordentligt.

sändningsbegränsning
10

Hitta din sändning och ta bort locket. Ta bort muttern som håller locket till variatorenhet.
11

Dra ditt variatorenhet från din sändning.
12

Ta bort skruvarna som håller variatorenhet på plats och försiktigt dra de två halvorna av det isär. Ta inte bort några delar från montering eller låta någon av dem att flytta.
13

Lokalisera remskiva inuti variatorenhet. Hitta brickan i remskivan och ta bort den.
14

Skruva variatorn ihop och lägg tillbaka den i din sändning. Skruva bort transmissionskåpan på plats igen.
15

Slå på motorn och rida din moped för att se till att det fungerar smidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74644.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.