Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Principer för servobromsar

En bil är en samling av system arbetar tillsammans för att åstadkomma några enkla uppgifter: att stoppa, gå, slå och inte falla sönder i processen. Varje system bygger på flera vetenskapliga principer för att kontrollera och omvandla energi från en källa och tillämpa den på en annan. En makt bromssystem använder energi från förarens ben och från motorn för att tvinga hydrauliskt fluidum genom bromsledningarna. Den energin uttrycker sig på kolvarna i bromsoken, som tvingar bromsbeläggen mot rotorer. Den här processen slutför en komplicerad dans av fysik och ren nödvändighet, uttryckt i ett väldigt vanligt sätt. Bevarande av energi

Annars känd som "termodynamikens första lag," denna princip säger att energi aldrig kan visas eller försvinner, det kan bara ändra formulär. När en bil accelererar, är det med hjälp av kemisk energi som lagras i bensin och omvandla den till fart eller rörelseenergi. För att stoppa bilen, måste du konvertera den kinetiska energin till en annan form. Bromssystem använder bromsbelägg att pressa ned på en slät yta som kallas rotorerna eller trummor för att skapa friktionsvärme, således omvandla bilens rörelseenergi till värmeenergi. Denna värme, att vid någon tidpunkt transaktionerna antingen luften runt rotorn eller i komponenter och vätska intill dynorna och rotor.
Incompressible Vätskor

Skillnaden mellan en gas och en vätska är att vätskor är en fast massa av molekyler eller atomer, det finns inget tomrum mellan dem. Detta innebär att oavsett hur hårt du pressa en vätska, det blir aldrig något mindre eller kompresser. Effekt bromssystem använder denna princip kallas hydraulik för att överföra energi som överförs på broms huvudcylinder eller huvudsakliga hydraulcylinder till en annan uppsättning av cylindrar i bromsoken. När föraren sätter ner foten på pedalen, den energi han lägger ner den färdas genom huvudcylindern, genom raderna, i bromsoken och slutligen uttrycker på bromsbelägg och rotorer.

differenstryck Energi

flesta kraftsystem broms använder vakuumsug skapas av motorn för att dra på ett membran, som är ansluten till baksidan av huvudcylindern. När föraren trycker på bromspedalen, öppnar en ventil i en kammare av membranet. Motor vakuum drar på membranet och därefter huvudcylindern kolv, förmedla energi för sin egen till bromssystemet, vilket minskar mängden energi föraren måste förbruka för att driva vätska genom raderna.

Vakuum som en enhet faktiskt inte existerar, "vakuum" är en term för att beskriva frånvaro av luft och lufttryck. När vakuumet ventilen öppnas i membrankammaren, atmosfäriskt lufttryck, vilket är ungefär 14 psi vid havsnivå, skjuter på den andra sidan av membranet membranet. Motorn själv tillhandahåller faktiskt den energi, eftersom det tog energi från bensin för att skapa vakuumet i första hand. Atmosfärstryck är bara en statisk faktor. Tänk på detta som att göra en push-up. Du, som motor, faktiskt ge den energi som orsakar din kropp att röra sig, golvet eller atmosfärstryck, är helt enkelt den yta på vilken man uttrycker att energi

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72707.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.