Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en Jeep Power Tech 2.4L Oljepump

Chrysler har använt PowerTech varumärke för en mängd orelaterade motorer. En typ av PowerTech motorn är en fyrcylindrig 2,4-litersmotor som dök upp i Jeep Liberty mellan 2002 och 2005. Oljepumpen på detta fordon cirkulerar olja genom motorn för att ge smörjning för sina rörliga delar. Jeep PowerTech 2,4-litersmotorn har sin oljepump på vevaxeldrevet framför motorn. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Specialverktyg 6793
Specialverktyg C-4685-C2
Shop rag
Packning sealer
Motorolja
Specialverktyg 6792

Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Koppla loss den bakre luckan på kamremmen och lossa spännaren kamremmen. Lossa kamremmen.
2

Lossa fästskruvarna för oljetråget med en hylsnyckel. Ta bort oljetråget från motorn.
3

bort vevaxeldrevet med specialverktyg 6793 och specialverktyg C-4685-C2. Koppla bort vevaxeln nyckel med en hylsnyckel och lossa oljeupptagning röret från oljepumpen. Ta bort oljepumpen och vevaxeltätning från vevaxeldrevet. Släng vevaxeltätning.
4

Rengör monteringsytorna för nya oljepumpen med en trasa och tillämpa packning sealer monteringsytorna. Montera O-ringen i utmatningspassagen av oljepump. Fyll oljepumpen med motorolja att fylla det.
5

Passa rotorn lägenheter av oljepumpen med vevaxeln lägenheter. Montera oljepumpen till blocket med en ny vevaxel tätning. Anslut vevaxeln nyckeln med en hylsnyckel. Montera vevaxelns kedjehjul med specialverktyg 6792 för att ställa in drevet till det ursprungliga djupet.
6

Anslut oljepumpen pick-up röret till oljepumpen. Montera oljetråget och fästa bultarna med en hylsnyckel. Montera kamremmen och anslut den bakre luckan för kamremmen med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74872.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.