Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Styrväxel

En styrväxel kontrollerar en bil rörelse och bör underhållas regelbundet. För att ta reda på om du behöver byta ut styrväxeln, kolla skicket på vätska och slangar. Om vätskan är förorenad eller slangarna är slitna, byt styrväxel omedelbart innan du tar bilen ut på vägen. Kolla en verkstadshandbok specifik för din bil för korrekta specifikationer. Saker du behöver
Wrench lift
bil eller jack och jack står
Visa fler instruktioner
1

Koppla ifrån och omfattar både de flytande linjerna för att stoppa läckage eller kontaminering. Markera och ta bort kopplingen rattstången. Styraxeln kan endast tas bort helt när styrväxeln tas ut. Höj fordonet på en bil lyft
2

. Använd en skiftnyckel för att ta bort Pitman arm från axeln. Om du inte har en bil hiss, sedan en domkraft och pallbockar kommer att fungera lika bra.
3

Använd en skiftnyckel för att ta bort bultarna som håller växellådan till ram. Skjut styrväxeln bort från bilen. Ta styraxeln ur fordonet.
4

Montera nya växelhus i ramen och fäst den på plats med bultar. Rikta Pitman armen till axeln och drag fast med skiftnyckel.
5

Fäst kopplingen till rattstången och anslut den till växelhuset. Återanslut de två flytande linjer och ersätta den vätska. Hitta en lugn väg att testa styrväxeln innan du tar bilen ut på en upptagen genomfart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73911.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.