Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Rear Strut Removal på en 1990 Nissan Sentra

Den strut av ett fordon stärker ramen, samtidigt som de fungerar som en stötdämpare, som ger en mjuk gång. Över tiden, stöttor bära ner, minskar nivån av avstängning. För att ersätta de bakre stagen på en 1990 Nissan Sentra, måste du ta bort de gamla. Detta är en relativt enkel process, och efter de gamla stagen har tagits bort, kan du ersätta dem med nyare modeller, som ger din bil nödvändig stötdämpning. Saker du behöver
Bil jack
Hylsnyckelsats
Fjäderkompressor (tillval)
Visa fler instruktioner
Ta bort den bakre Struts
1

Lossa Lugnuts av dina bakdäcken, och använda en domkraft för att lyfta baksidan av 1990 Nissan Sentra. Ta däcken, och öppna bagageluckan, ta bort panelerna fjädring tillgång till bakhjulen.
2

Pop av skyddslocket från staget. Locket är mjuk och följsam, så du bör kunna bara ta, och lyft det. Lossa skruvarna som finns under huven, men ta inte bort dem. Skjut en extra uttag under bakaxeln, för att stödja din Sentra fjädring.
3

Använda en hylsnyckel, lossa de övre och undre bultarna på fjädring. Ta bort den nedre bulten, som håller staget till den bakre hjulaxeln. Ta bort de två övre fästskruvarna, som ligger i luckan. Efter bultarna har tagits bort, kommer du att kunna komprimera fjädern, som ligger i centrum, och ta bort muttern center lås. Detta krävs på båda sidor av Sentra. Ta bort bygeln, bäring, övre fjädersäte, övre bussning, spiralfjäder, kolv boot och returbuffert
4

. Dessa kan alla tas bort med en hylsnyckel set. Om det är överdriven korrosion på dessa mekaniska delar, överväga att använda elektriska verktyg, såsom en fjäder kompressor. Minns du ordning och placering av dessa delar, om du vill ersätta den bakre fjäderben.
5

Dra ut det bakre staget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73367.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.