Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Olika storlekar av strålkastare

Automobile strålkastare har blivit gradvis mindre, ljusare och mer fokus på vägen. I tidiga bilar strålkastare monterades i stora, klumpiga, fristående enheter till framför grillen. Som fordon blev mer sofistikerade strålkastare integrerades i kroppen, men de förblev fristående enheter. I moderna bilar strålkastaren är oftast ett skal som inrymmer utbytbara glödlampor. Första Strålkastare
I slutet av 1920-talet strålkastarna hade integrerats i bilens elsystem.

De tidigaste bilarna används gas eller olja och acetylen-drivna strålkastare monterade på huven, vilket var ungefär lika stor som en basketboll och externt drivna. Förare var tvungen att komma ut ur bilen för att aktivera dem. De måste ofta repareras eller bytas ut, speciellt om de används i regnigt väder. Elektriska strålkastare äntligen kom i bruk 1912. De var fortfarande skrymmande och externt drivna, men var bättre i dåligt väder.
Elektrisk Strålkastare
Bright elektriska strålkastare kan monteras lägre för att minska bländning.

elektriska strålkastare blev drivs av bilens elsystem, de fick mindre och oftare integreras i karossen. De var ungefär lika stor som en grapefrukt eller mindre. Monterad på långt, ytterhörn på huven, kunde de ljusare, mindre elektriska lampor fokuseras lägre för att tillhandahålla ett brett svep över vägen samtidigt skapa mindre reflexer i ögonen på den annalkande föraren.


halogenstrålkastare

halogenstrålkastare kom av ålder i mitten av 60-talet. Använda en volframglödtråd de producerar ett mycket starkare ljus än de äldre elektriskt ljus och varar mycket längre. På grund av den förbättrad ljushet, tillät de en explosion i strålkastare former och storlekar. I 70 och 80 rektangulära strålkastare om storleken på ett checkhäfte var populär. De har möjliggjorts genom den överlägsna ljusheten av halogenlampor. De förblev fristående enheter som är anslutna till strålkastare ram på bilen.
High Intensity Discharge
blåvitt ljus från strålkastare på vissa avancerade bilar är producera med HID-lampor.

Halogenlampor fortfarande den vanligaste formen av bil strålkastare. I moderna bilar, men är lampans hölje delen av bilen. Endast glödlampor byts. De flesta tillverkare erbjuder även högintensiv urladdning, eller HID lampor. HID lampor använder någon glödtråd alls. De använder en inert gas, vanligen xenon, som lyser briljant när en högspänd ljusbåge är närvarande. Dessa lampor kan producera dubbelt så hög ljusstyrka av halogen, använder mindre energi, och kan förekomma i olika färger. De blå-vita strålkastare på vissa avancerade bilar framställs genom HID lampor. Vissa tillverkare gör nu blåaktig halogenlampor imitera HID-enheter, men de halogener producerar inte så ljusa eller klara ett ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73136.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.