Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur ofta ska stötdämpare ändras?

Några fordonsägare är nöjda med idén om att köra en bil som har felaktiga bromsar eller skallig, slitna däck. Men många är inte medvetna om att stöttor och stötdämpare kan vara lika avgörande för ett fordons säkerhet. "Ett fordons bromssystem kan vara komplicerat, men bromsning är inte. När du kliver på bromspedalen, om bilen inte stannar det sätt du förväntar dig det, kommer du att märka, "sade Duane Allington, mekaniker och glidmedel tekniker på Chevrolet i Spring, TX. "Utmaningen är att med fjäderben och stötar, kan effekterna av slitage vara så gradvis att du missar dem tills de blivit ett mycket stort problem, och en potentiell säkerhetsrisk." Förebyggande

Snarare än att vänta tills kostsamma problem uppstår, kan fordonsägare head dem genom att ersätta utslitna stötdämpare och stag när deras prestanda börjar försämras mätbart.

Beroende på ägarens körsätt och vanor, den typ av fordon, och vägförhållanden att fordonen upplevelser, kan prestanda minskar börjar dyka med OEM gasfylld stötdämpare och fjäderben 50.000 miles. Addera Insight

Men eftersom så många faktorer kan bidra till att bära på fjäderben och stötdämpare, bör fordonsägare vara uppmärksam på problem som kan uppstå vid en viss körsträcka punkt.

Många av de problem som orsakas av slitna chocker och stöttor är lätt att upptäcka när du vet vad du ska leta efter. Enligt en konsumentundersökning informationsbroschyr framställts av Federal Trade Commission, kan slitna stötdämpare bidrar till fordon som utför dåligt vid kurvtagning.
Symtom

"Det kan känns som fordonet är svajar eller lutar mer än det brukade eller mer än det borde, "sade Allington. "När du bromsar, kan du märker också att bilen vaggar fram i en näsa dyk. Lite av ett dopp är bra, men du vet när det är ett problem."

Stötar och stöttor kan bära ut snabbare under dåliga vägförhållanden. Körning på grusvägar, asfalterade vägar med gropar eller bulor, eller körning på ojämna underlag kan accelerera chock och fjäderben slitage.

"Chocker och stöttor inte absorberar gupp i vägen," sade Allington. "Fordonets fjädrar gör det. Vilken stötdämpare gör är insupa studsar från fjädrarna. Utan stötdämpare, skulle fjädrarna orsaka ditt fordon för att studsa upp och ner och förhindra att däcken är i kontakt med vägen."

Safety

När chocker och stöttor inte fungerar som de ska, kan bromsa ett fordon orsakar fordonets vikt att överföra till framhjulen. Utan jämn fördelning av vikten över alla hjul, hotar effektiviteten av bromsarna och bromssträckor ökar.
Wear

Eftersom chocker och stöttor absorbera bounce produceras av ett fordons fjädrar och hålla bilens däck på vägen, dålig chock och fjäderben prestanda kan också leda till ojämnt slitage på däcken. "Du kan se koppning på ett fler däck," sade Allington.

Genom att ändra ett fordons chocker och stöttor på 50.000 miles, kan fordonsägare begränsa de negativa effekterna av slitna chocker och stöttor på deras fordonets totala styrning, stoppa och stabilitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72288.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.